Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 3:2Zlín přerušil vítěznou sérii Litvínova na hřištích soupeřů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Branda 0 : 1
16. Čech 1 : 1
23. Leška 2 : 1
40. Balaštík 3 : 1
51. Branda 3 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v pátečním zápase 16. kola O2 extraligy Litvínov 3:2. O výhře a třech bodech pro domácí tým rozhodly dvě využité přesilové hry zásluhou elitní řady vedené Petrem Leškou. Severočeši tak po čtyřech výhrách za sebou na soupeřových kluzištích nevyhráli a z Moravy odjeli bez bodového zisku.

Článek

Zápas měl slavnostní úvod, neboť zadák Hamrlík nastoupil ke svému 700. zápasu v nejvyšší soutěži. Ve druhé minutě byl za hákování vyloučen Branda, ale domácí se k vážnějšímu ohrození Hüblovy branky nedostali. Litvínov se vzápětí dostal po chybě zlínské obrany do rychlého brejku, který po ideální nahrávce od Černého zužitkoval Branda. Domácí odpověděli na úvodní střelecký úspěch Severočechů šancí Balána, ale zlínský útočník gólmana Litvínova nepropálil.

Početní výhoda se naskytla rovněž hostům, ale domácí si tentokrát pohlídali obranné pásmo. Pozornost Hübla poté vyzkoušeli postupně Filip Čech, Hamrlík a Záhorovský. Zlínští byli postupem času aktivnější, na začátku 13. minuty se ocitl dvakrát ve velké šanci Köhler, ale Hübl držel čisté konto. Tlak domácích sílil a Berani se kýženého vyrovnání přece jen dočkali, dokonce při vlastním oslabení. Čech se prodral kolem litvínovských beků a nádherně zavěsil do horního růžku. Domácím se zanedlouho naskytla další přesilovka, z toho 19 sekund v trvání pět na tři, ale zůstala nevyužita.

Zlín hned na začátku druhé třetiny využil početní výhodu, když kotouč se štěstím zapadl do litvínovské branky. Autorem vedoucího gólu domácích byl Leška. Litvínov nadále hrozil z rychlých brejků. Při jednom z nich ujela dvojice Reichel, Lukeš, ale jeden ze zlínských beků střelu zablokoval. Berani zahráli obětavě v defenzívě a bez problémů přečkali i další oslabení, když trestnou lavici zahřívali Rachůnek a Mokrejš.

Následně se při oslabení prodral hostující obranou Záhorovský, ale byl v rozhodujícím okamžiku faulován Poživilem. Při následné přesilovce trefil Rachůnek tvrdou střelou pouze litvínovského gólmana. Domácí krátce před koncem druhé třetiny opět udeřili, když využili další přesilovku. Hostující akcie srazila opět elitní zlínská řada, když po přesné kombinaci tečoval kotouč za Hüblova záda kapitán Balaštík.

Litvínov ve třetím dějství pořádně kousal a snížil na rozdíl jediného gólu. Severočeši se radovali rovněž v oslabení, když domácí obraně ujel Branda a svým druhým gólem v zápase překonal Biegla. V závěru vrhli hosté všechny síly do útoku a půldruhé minuty před třetí sirénou se odhodlali k power play, která byla ještě zvýhodněna vyloučením Galvase za krosček. Domácí však těsný náskok s vypětím všech sil uhájili až do závěru.

Litvínov předchozí tři zápasy vyhrál, venku slavil čtyři výhry za sebou, nicméně ve Zlíně neuspěl.

RI Okna Zlín - Litvínov 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. F. Čech (Galvas), 23. Leška (Kubiš, Köhler), 40. Balaštík (Galvas, Hamrlík) - 5. Branda (J. Černý), 51. Branda. Rozhodčí: Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 3908.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Kučný, Míka, Lučka, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Kubát, Kroupa, Švarný, O. Poživil, Punčochář - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Bahenský, Zíma, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články