Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 3:2Hokejisté Vítkovic třemi góly obrátili zápas se Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Balaštík 0 : 1
17. Bořuta 0 : 2
20. Barinka 1 : 2
31. Štefanka 2 : 2
39. Šimíček 3 : 2

OSTRAVA

Klíčem k vítězství byly v neděli ve Vítkovicích přesilové hry. Domácí využili dvě, hostující Zlín žádnou. Přitom od 47. minuty hrál v početní převaze bezmála pět minut a v tom 73 sekund v pěti proti třem.

Článek

V první třetině ovládali hru hosté. Drželi domácí na uzdě ve středním pásmu a dlouhými přihrávkami za obranu se dostávali do šancí. Dvě proměnili a hříchem bylo nevyužité trestné střílení ve 2. minutě nařízené za faul Ovčačíka na Balaštíka. Podle vítkovického zvyku přišel ze střídačky pokusit se chytit penaltu brankář Štěpánek a opět se mu to povedlo. Forhendovou střelu Balaštíka zneškodnil a do branky se vrátil Pinc.

„Dvoubrankové vedení Zlína nás strašně naštvalo, protože špatným výkonem jsme mu k němu pomohli. V šatně jsme si řekli takhle ne a šli poctivě makat,“ vykládal Roman Šimíček, ikona vítkovického týmu.

Vítkovice skutečně ovládly druhou třetinu. Kouč Hadamczík stáhl sestavu na tři pětky a hráče v útocích přeházel. Velký tlak přinesl vyrovnání a na začátku závěrečné třetiny i vítězný gól. Ten rozhodčí připsali Šimíčkovi, jenž podle nich měl tečovat střelu Kuboše. „Ne, moje teč to nebyla, já jen clonil. Myslím, že puk tečoval zlínský Rachůnek, takže gól to byl Kubošův,“ poznamenal vítkovický útočník.

Ve zbývajícím čase se Zlín zoufale snažil o srovnání skóre, ale obranu Vítkovic nepřekonal. Nepomohla ani 18 sekund dlouhá hra bez brankáře v šesti proti čtyřem, když za zdržování byl vyloučen Šimíček. „Měli jsme využít aspoň jednu přesilovku, to by nám moc pomohlo,“ posteskl si zlínský obránce Lukáš Galvas.

Zdeněk Moták, asistent trenéra Vítkovic: „Nejdůležitější bylo, že jsme se zbránili v dlouhém početním oslabení v závěrečné třetině.“

Zdeněk Venera, trenér Zlína: „Ze hry musel odstoupit Balaštík a to nás velice oslabilo. Škoda neproměněných šancí a nevyužitých přesilovek.“

Vítkovice Steel - RI Okna Zlín 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. M. Barinka (Štefanka, Petrovický), 32. Štefanka (Petrovický, Treille), 44. Šimíček (Kuboš) - 11. Balaštík (Hamrlík), 18. Bořuta (M. Pšurný). Rozhodčí: Fraňo - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 4600.
Vítkovice: Pinc (2. - 2. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Štefanka - Korhoň (11. Kvapil), Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, F. Čech, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, Záhorovský. Trenéři: Venera a Vlach.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec