Hlavní obsah

Bílí Tygři odtajnili první posily. Ulovili karlovarská esa

Liberec

Hokejový Liberec hlásí první dvě nové tváře pro příští sezonu. Dres Bílých Tygrů obléknou reprezentanti Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger, kteří v minulém extraligovém ročníku patřili mezi klíčové útočníky Karlových Varů. Podještědský klub o tom ve čtvrtek informoval v tiskové zprávě.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Útočník Tomáš Rachůnek, jedna z nových posil libereckých Bílých Tygrů.

Článek
Fotogalerie

Devětadvacetiletý Rachůnek nastupoval ze Energii v uplynulých pěti letech a poslední sezona mu vyšla báječně, když v 51 zápasech vstřelil 25 gólů a navrch přidal 27 asistencí, čímž se stal čtvrtým nejproduktivnějším hráčem základní části celé soutěže.

„Tomáš má za sebou životní sezonu. Jeho kariéru sledujeme už delší dobu a věříme, že díky své univerzálnosti dobře zapadne mezi Tygry. Je to hráč, který je silný na kotouči, dokáže si poradit v těžkých situacích a dobře rozehrát i vystřelit. Očekávám, že u nás naváže na své předchozí výkony a zařadí se mezi lídry mužstva," prohlásil trenér Severočechů Patrik Augusta na adresu šikovného křídelníka, jenž si extraligu zahrál v minulosti také za Spartu, Plzeň a Olomouc, v KHL pak působil ve Lvu Praha, v Novokuzněcku a Slovanu Bratislava. Na kontě má i 13 startů za národní mužstvo, za které naposledy nastoupil v listopadu na turnaji Karjala.

Reprezentační zkušenosti v barvách Slovenska má zase o čtyři roky mladší Gríger, popradský odchovanec se v nejcennějším dresu představil naposledy v listopadu na Německém poháru v Krefeldu. Právě s Rachůnkem a Jakubem Flekem vytvořili v týmu z proslulých lázní obávanou elitní formaci, jež zatápěla soupeřům. Ve 48 duelech nastřádal v uplynulém ročníku 37 bodů s bilancí 15 branek a 22 nahrávek. Do Varů přišel už v juniorském věku a Liberec tak bude teprve jeho druhou štací v nejvyšší tuzemské soutěži.

„Dávid je šikovný hráč s dobrými bruslařskými schopnostmi. Nebojí se chodit do prostorů, „kde to bolí". Je rychlý, dravý, a má šikovné ruce. Věřím, že využije liberecké zázemí ke svému dalšímu rozvoji," tvrdí Augusta.

Oba hráči uzavřeli na severu Čech dvouleté kontrakty. Bílí Tygři oznámili první dvě nové akvizice po čtvrtečním skončení jednání městského zastupitelstva, jež s konečnou platností rozhodlo o finanční podpoře provozovatele Sport Parku Liberec a Home Credit Areny společnosti SFM.

„Přestup Rachůnka s Grígerem dojednával nyní už bývalý sportovní ředitel Filip Pešán s cílem vhodného doplnění týmu a výrazné zvýšení konkurence v našich útočných řadách. Po vyřešení napjaté situace ohledně provozovatele Sport Parku Liberec jsme mohli přistoupit k finalizaci našich plánů do nové sezony, a jsme rádi, že můžeme oba reprezentační útočníky oficiálně přivítat v našem klubu," uvedl generální manažer klubu Ctibor Jech.

„Oba souhlasili s dočasnou korekcí svých platů, čímž se rovněž začlenili k hráčům našeho týmu a napomáhají tak hned při svém příchodu novému klubu v nelehké ekonomické situaci v aktuální koronavirové době," dodal.

Rachůnek s Grígerem posílili liberecký kádr, který nedávno opustili brankáři Hrachovina, Peters, Schwarz, obránci Graborenko s Kotvanem a útočníci Hudáček, Krenželok, Marosz i Ordoš.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec