Hlavní obsah

K výhře v derby přispěla i nová tvář Sparty Mikulík

PRAHA

Úterní sparťanskou kanonádu 5:0 odstartoval proti Slavii ve třetí minutě obránce Marek Černošek. Skóre završil čtyři minuty před koncem útočník Milan Mikulík, posila Pražanů z Ústí nad Labem. „Pro gól jsem udělal maximum, cítím šanci a chci se o ni porvat,“ prohlásil sedmadvacetiletý forvard, jenž působí v holešovickém klubu formou střídavých startů.

Článek

Galapředstavení domácích zahájil na začátku úvodního dějství zadák Marek Černošek. "Začátek se pro nás vyvíjel dobře a dali jsme Slavii jasně najevo, že budeme kralovat my. Ve druhé třetině jsme hosty dostali pod souvislý tlak," všiml si Černošek, který je nejproduktivnějším bekem Sparty s pěti kanadskými body (3+2). "V závěrečné třetině jsme hráli skvěle ve středním pásmu a Slavii k ničemu nepustili," přidal.

Místo čestného úspěchu vypila Slavia kalich hořkosti až do dna, když čtyři minuty před koncem uzavřel na konečného "bůra" po objetí branky Milan Milulík. "Ve Spartě je spousta výborných hráčů a krize byla pouze dočasná. Byla jen otázka času, kdy to super hráči zlomí, začne jim to šlapat a tým půjde tabulkou nahoru," uvedla po utkání posila domácích. "Kluci mě vzali výborně. Určitě jako nového mě sledovali, ale jsou profíci a vše bylo bez problémů," vrátil se k začátku svého angažmá.

Pražské derby Slavia Sparta na Sport.cz:
ON-LINE:Sparta - Slavia
REPORTÁŽ:Sparta utla černou sérii
OSLAVENEC:Je to čest, říká Žemlička
TRENÉŘI:Slavia dostala tvrdý direkt
BEDNÁŘ:Ani jsme si nešktli
BROŠ:Černá série se nesmí opakovat
MIKULÍK:Krize Sparty byla jen dočasná

Duel proti Slavii byl Mikulíkův druhý start v extralize v barvách holešovického klubu. "Jsem šťastný, že dostávám dostatek prostoru. Pro gól jsem udělal maximum," oddechl si, když uzavřel skóre pražského derby. "Atmosféra byla výborná a na diváckou kulisu jsem se velmi těšil. Člověk derby mockrát nezažije. Když vás povzbuzuje tolik diváků, je to nádhera," přiblížil své pocity bývalý hráč Znojma, Vítkovic či Mladé Boleslavi.

"Jsem ve Spartě formou střídavých startů, takže se sbalím a jedu pomoci Ústí. Jsem rád, že mohu být vytěžovaný a hrát hokej na takové úrovni, jako Sparta," oplýval radostí. „Sparta si může takových hráčů jako jsem já dovolit strašně moc, ale cítím šanci a chci se o ni porvat. Uvidí se, co bude dál,“ dodal šikovný forvard, jenž nastupoval ve formaci s mladíky Pavlem Mrňou a Jakubem Krätzerem.

Přestože místo v sestavě jisté nemá, bude doufat, že telefon zazvoní. "Jestli v pátek nastoupím, nevím, musí se domluvit trenéři a vedení. Já budu na telefonu a doufat, že zazvoní a budu moci znovu obléct sparťanský dres," svěřil se. Za svou první branku v týmů Františka Výborného a Mariana Jelínka ho zápisné nemine. "Kluci něco povídali, ale budou mi muset dát slevu," smál se.

Reklama

Související témata: