Hlavní obsah

Vítkovice se po téměř osmi letech dočkaly plného bodového zisku na Slavii

Jan ŠkvorSport.cz

Ta série patřila k vůbec nejdelším v rámci české extraligy. Když hokejisté Vítkovic zajížděli na led pražské Slavie, mohli jste si být jistí, že se s vítězstvím v kapse vracet nebudou. Plný počet bodů získali naposledy 5. ledna 2001, kdy triumfovali 4:2 ještě v stařičkém Edenu. Dalších téměř osm let na výhru v základní době čekali marně. Až do tohoto pátku.

Článek

Že je šňůra vítkovických porážek až tak dlouhá, netušili ani samotní hokejisté. „Jak dlouho jsme na Slavii nevyhráli? Tak pět let?,“ tipoval a ptal se zároveň v rozhovoru pro Sport.cz vítkovický útočník Viktor Ujčík. Právě Ujčík pamatuje poslední vítkovickou výhru za plný počet bodů z roku 2001. Tehdy ještě působil v dresu Pražanů a utkání se jemu samotnému příliš nevydařilo - nasbíral tři záporné body v hodnocení účasti na ledě.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/138926-vitkovice-vystridaly-slavii-na-cele-extraligy-tri-duely-rozhodovaly-najezdy.html">Více o zápasu Slavia - Vítkovice zde.</a></td></tr></tbody>

Podle Ujčíka bylo příčin vítkovických nezdarů na Slavii více. „Nesedí vám herní styl soupeře, trocha smůly, náhoda... A pak najednou série narůstá a narůstá až do takovýchhle obludných rozměrů,“ podává vysvětlení. Už minulém zápase byli Ostravané blízko výhry, nakonec ale padli po prodloužení. „Tak se to asi zlepšuje. Snad nám to vydrží,“ přeje si Václav Varaďa.

Ve vítkovické šatně se před zápasem neúspěšná série neprobírala. Trenéři nejspíše nechtěli, aby šli hráči do utkání psychicky zatíženi. „Vůbec jsme se o tom nebavili. Já jsem taky nechtěl nic zakřiknout, tak jsem ani dopředu nevypisoval nějakou svačinku,“ smál se po skončení duelu Ujčík.

O trvající sérii se vědělo i v kabině Pražanů, přestože její přesnou délku slávisté neznali. „Vím, že se nám proti nim vždycky dařilo. Ale že bych sledoval, kolik zápasů už jsme nad nimi vyhráli, to ne. Kolik teda?,“ zajímal se v rozhovoru pro Sport.cz obránce Jan Novák. Když se dozvěděl, že téměř osm let, byl překvapený. „To je solidní! Škoda, že jsme to neudrželi,“ posteskl si.

Reklama

Související témata: