Hlavní obsah

Slávisté věřili, že drama s Vary nakonec také otočí

PRAHA

Nevídaná přestřelka byla k vidění v pražské O2 Areně, kde se po půl roce opět utkali poslední finalisté hokejové extraligy Slavia a Karlovy Vary. V zápase plném zvratů vedly oba týmy o dvě branky a diváci viděli celkem jedenáct gólů! Šťastnější byli nakonec domácí, přestože ještě deset minut před koncem prohrávali 3:5. "Takový hokej se musel divákům líbit," pochvaloval si po zápase útočník Slavie Jaroslav Bednář.

Článek

Slavia začala zápas skvěle, už ve třetí minutě otevřel skóre Růžička a v dalším průběhu byli domácí vždy o gól nebo dva před soupeřem. Během posledních šesti minut druhé třetiny ale Vary zásluhou Košťála a Melenovského otočily skóre ve svůj prospěch. A branka Zaťoviče ve 49. minutě dokonce dostala hosty do dvoubrankového vedení.

Svoboda zůstal na střídačce až do konce

"Za stavu 5:3 mi teda nebylo zrovna nejlíp," přiznal brankář Slavie Adam Svoboda, jenž sledoval zápas jen ze střídačky. Trenéři totiž svou jedničku šetřili na středeční zápas Ligy mistrů v Curychu a přednost dostal osmnáctiletý Furch. Ten měl deset minut před koncem na kontě už pět inkasovaných branek, ale žádné střídání se prý nechystalo.

"To vůbec, bylo třeba, aby si to Domino dochytal až do konce. Navíc jsme oba povahově podobní gólmani, že by nás ani nenapadlo utíkat z boje," odmítal podobné úvahy Svoboda, jenž i na střídačce zápas hodně prožíval. "Snažil jsem se moc nevnímat ty emoce okolo, ale na střídačce to neustále žilo a pořád jsme se hecovali... Věděl jsem, že máme sílu to otočit," vykládal odhodlaně.

Nacvičená akce Micky s Jelínkem konečně vyšla

Nejprve v 51. minutě Bednář snížil po skvělé přihrávce od Tomicy a po dalších třech minutách předvedla parádní akci dvojice Micka, Jelínek. Prvně jmenovaný poslal vpřed nečekanou přihrávkou za obránce Jelínka, který nedal Mensatorovi šanci. "Z pravé strany se na mě tlačil obránce, takže jsem nemohl střílet na lapačku. Tak jsem to zkusil po zemi na vyrážečku a padlo to tam," usmíval se syn bývalého reprezentačního útočníka.

"Zkoušíme to při tréninku a konečně se nám povedlo předvést to i v ostrém zápase. Snažíme se zajíždět mezi beky a využít momentu překvapení, kdy se pak ten obránce nestihne otočit," pokračoval Jelínek, který byl přesvědčený, že Slavia ještě dokáže zápas otočit. "V  hloubi duše musíte věřit, že vyhrajete. Bylo to možná i štěstí, ale bojovali jsme až do konce a věřili tomu, že to otočíme," dodal.

Bednář: Dokázali jsme, že jsme stále silní

Tři minuty před koncem pak doklepl puk za Mensatorova záda Doležal a Slavia dokonala obrat, který se předtím povedl i Karlovým Varům. "Posledních deset minut to byl stejný hokej, jaký jsme předváděli ve finálové sérii. Zatnuli jsme se a vyhecovali se k výbornému výkonu. Dokázali jsme, že jsme stále silní. Je vidět, že pohoda u nás stále je," řekl na závěr Bednář.

Reklama

Související témata: