Hlavní obsah

Zlín - Slavia 1:0Zlín porazil Slavii fotbalově 1:0 zásluhou jediné branky Balána

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Balán 1 : 0

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili ve 20. kole O2 extraligy na domácím ledě pražskou Slavii fotbalovým skórem 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil ve 13. minutě Stanislav Balán. Hvězdami duelu byli oba osmnáctiletí gólmani Jakub Sedláček a Dominik Furch. Berani po předchozích pěti prohrách s Pražany slavili po více než dvou letech konečně výhru, třemi body navíc potvrdili letošní skvělou bilanci na vlastním ledě, kde jsou nejlepším extraligovým týmem.

Článek

Slušně zaplněný zimní stadion Luďka Čajky viděl hokej velmi dobré úrovně. Zlín začal bitvu s úřadujícím šampionem nebojácně a hned v úvodu se vyznamenali oba nadějní gólmani. Berani měli na začátku páté minuty poprvé výhodu přesilové hry, neboť na trestnou lavici odešel za hákování Jelínek. Pražané hráli velmi dobře v defenzívě a oslabení se ubránili bez problémů. Obě mužstva pozorně bránila a rovněž domácí přečkali bez újmy úvodní přesilovku Pražanů.

Slavia svého soupeře svírala v útočném pásmu, nicméně domácí se nesmírnou bojovností tlaku ubránili. Zatímco Růžičkova družina gól nedala, radovali se domácí. Stav na ukazateli skóre se poprvé změnil ve 13. minutě, když z rychlého brejku propálil Balán slávistického gólmana Furcha. Ve zbytku úvodní třetiny se hosté pokoušeli o vyrovnání a gólman Sedláček si nemohl stěžovat na nedostatek práce, ale odolal.

Slavia nevyužila v úvodu druhé třetiny další přesilovou hru a poté se bránila rostoucímu tlaku Zlína. Především Leškova řada s důraznými křídly Balaštíkem a Köhlerem zatápěla před Furchem. V 29. minutě byl vyloučen Sklenář a v následné přesilovce pálil Köhler, hosté se však ubránili a postupem času vyrovnali hru.

Domácí mohli zvýšit těsný náskok při další přesilovce, nicméně Slavia pozorně bránila a po chybě jednoho ze zlínských beků se dostala do rychlého brejku. Obránce Nosek však pronikajícího hráče fauloval a v následné přesilovce Slavia pálila jako u Verdunu, naštěstí pro zlínské barvy pouze slepými náboji. Hosté měli v závěru druhé třetiny na holi vyrovnání. Sotva se Žižka vrátil z trestné lavice na led, ujížděl sám na Sedláčka, ale zlínský gólman jeho střelu vyrazil. Domácí nedokázali ve druhé části skórovat ani z přesilových her, přesto uhájili těsný náskok.

Hosté měli na začátku třetí třetiny smůlu, neboť při přesilovce orazítkoval Bednář pravou tyč Sedláčkovy svatyně. Zlínský gólman se ocitl v ohni nebezpečných střel, ale nadále držel čisté konto. Berani bojovali a dřeli do posledního zbytku sil. V bouřlivé atmosféře měli další přesilovku, kanonýr Balaštík při ní však pálil jen do Furcha.

V 55. minutě se dostala po rychlém přečíslení do brejku dvojice Leška a Köhler, ale puk skončil jen na brankové konstrukci. Slavia se vymanila ze zlínského sevření a v závěrečných minutách zahrozili kapitán Beránek a Bednář. Hostům však k bodům nepomohla ani téměř minutová hra bez brankáře a Zlín porazil Slavii v české extralize po téměř dvou letech.

RI Okna Zlín - Slavia Praha 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 13. Balán (M. Pšurný). Rozhodčí: Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 4716.
Zlín: Sedláček - Kučný, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Matějka, Roman Vlach, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Jebavý, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Drtina - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice