Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 3:2Magie penaltového střelce Bednáře pokračuje, sestřelil i Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Dvořák 0 : 1
38. Šindel 0 : 2
49. Micka 1 : 2
53. Beránek 2 : 2
65. Bednář 3 : 2

PRAHA

Plzeňská černá série pokračuje. Hynkův soubor sice v utkání 21. kola nejvyšší hokejové soutěže ještě v 48. minutě vedl na ledě mistrovské Slavie o dvě branky, nakonec ale prohrál 2:3 po samostatných nájezdech. Ten rozhodující proměnil penaltový mág Bednář, který se nemýlil ani jednou ze tří pokusů. Západočeši tak již pět zápasů neokusili radost z vítězství, Slavia i nadále zůstává v čele soutěže.

Článek

Úvodní desetiminutovka nabídla vyrovnaný hokej, oba týmy se ale soustředily především na precizní defenzivu. O trochu aktivnější byla přeci jen Slavia, dopomohla jí k tomu ale série zbytečných plzeňských faulů a následné přesilové hry. Při jedné z nich našel Kadlec perfektně Beránka, kapitán Pražanů ale z poloviny prázdnou branku přestřelil. Jinak se ale brankových příležitostí rodilo jako šafránu, výjimkou byla pouze Kraftova rána z levého kruhu opět v početní výhodě, se kterou si ovšem Málek s přehledem poradil.

Ospalé tempo pokračovalo i po změně stran až do osmadvacáté minuty. To si Červenka na útočné modré sklepl ze vzduchu dlouhý pas a postupoval vstříc na Málka. Plzeňský brankář však secvakl své betony včas k sobě a udržel bezbrankový stav. Plzeň o sobě dala vůbec poprvé vědět až v polovině zápasu, Adamského rána ale Svobodovi příliš starostí nadělat nemohla.

Atraktivitě hry napomohla první branka

V třiatřicáté minutě se poprvé měnilo skóre a hostům k tomu pomohl pořádný kus štěstí. Cartelli svou střelou od modré trefil Dvořákovu paži, od níž se kotouč pomalinku dokutálel až za brankovou čáru. Vstřelená branka Západočechy povzbudila, hned vzápětí byl Dvořák blízko druhé trefě, Svoboda ale jeho pokus z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil. Hynkův tým se do druhé přestávky další branky přeci jen dočkal. Důrasovu střelu slávistický gólman zkrotit nedokázal a nekrytý Šindel měl při dorážce snadnou úlohu.

V 45. minutě se až do bekhendového zakončení protlačil slávista Micka, Málek se ale v brance roztáhl a snížení zabránil. Hned z protiútoku ujel Matějovský, tváří v tvář Svobodovi ale trefil jen nastavenou lapačku slávistického gólmana. Solidně zaplněnou O2 Arenu zápas konečně vtáhl do hry, Pražané si v honbě za srovnáním vytvořili místy i drtivý tlak, Málek byl ale téměř nepřekonatelnou překážkou.

Slavia během necelých čtyř minut srovnala

<span>V 49. minutě hráli hosté přesilovku, udeřilo ale na druhé straně. Micka si od pravého mantinelu vybruslil do středu hřiště a přesnou ranou nad Málkovu vyrážečku snížil. Ještě v téže přesilovce mohl vrátit Plzni vedení Straka, Svoboda se ale bleskově přemístil a kotouč na brankové čáře schoval do lapačky. Plzeňský kapitán v předklonu ještě dlouho poté nemohl uvěřit, že jeho stoprocentní příležitost neskončila brankou.</span>

<span><span>V jednapadesáté minutě hrála Slavia téměř minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. I když se jí příliš nedařilo, Beránek nakonec přesnou ranou pod horní tyčku srovnal na 2:2. Šest minut před koncem základní hrací doby se puk šťastně od zadního mantinelu odrazil před branku k Šindelovi, Svoboda ale jeho tutovku zlikvidoval. Zápas tak dospěl až do prodloužení a následných samostatných nájezdů, ve kterých zajistil Slavii bod navíc penaltový mág Bednář. Bednář proměnil všechny tŕi své nájezdy</span></span>

<tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Lasselsberger Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 49. Micka (Sklenář), 53. Beránek (Kadlec), rozh. nájezd Bednář  - 34. Dvořák (Cartelli, Šindel), 38. Šindel (Důras). Rozhodčí: Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6891.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Plzeň:</strong> Málek - Benák, Dresler, Cartelli, Pácal, Čakajík, S. Hudec - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Dvořák, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice