Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 4:3Hokejisté Karlových Varů výhrou nad Libercem utnuli sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Čutta 1 : 0
10. Kristek 2 : 0
18. Pabiška 2 : 1
19. Zíb 2 : 2
28. Nedorost 2 : 3
48. Melenovský 3 : 3
48. Kumstát 4 : 3

PRAHA

Hokejistům Karlových Varů se povedlo po reprezentační přestávce přerušit sérii čtyř extraligových porážek, když v úterním utkání zvítězili nad Libercem 4:3. Úřadující vicemistr rozhodl zápas dvěma góly v poslední třetině a oplatil soupeři devět dní starou prohru ze severu Čech. Bílí Tygři přišli o sérii tří vítězství.

Článek

Zápas 34. kola, který se předehrával kvůli prosincové účasti Karlových Varů na Spenglerově poháru v Davosu, začal velkou šancí hostů. Na branku domácích jeli sami Nedorost s Nedvědem, ale na Mensatora ani jeden z nich nevyzrál. Ve 4. minutě zavezl před libereckou branku puk Kumstát, přihrál volnému obránci Čuttovi, který dal svůj první gól v barvách Energie.

Karlovy Vary pokračovaly v aktivní hře a v 10. minutě zvýšil na 2:0 Kristek. Trvalý tlak domácích vyústil vzápětí v další nebezpečnou střelu útočníka Zuckera. Při prvním vyloučení Západočechů si Liberec nevytvořil žádné šance, změna ve vývoji zápasu však nastala v 18. minutě. Ihned po skončení svého trestu si najel na přihrávku Blatný, poslal puk Pabiškovi a ten blafákem překonal Mensatora. Hned za minutu po akci na jeden dotek vyrovnal obránce hostí Zíb.

Druhou třetinu začali domácí přesilovkou, která se jim však vůbec nepovedla. Otěže zápasu začal přebírat Liberec a po zmatcích v obraně domácích ve 28. minutě poslal hosty do vedení Nedorost. Puk se zastavil těsně za brankovou čarou. Liberec si vytvářel další šance a Karlovy Vary dohrávaly druhou třetinu v křeči. V závěru byl tvrdě sražen domácí útočník Procházka, který již do třetí části nenastoupil.

Tato situace jakoby domácí tým nabudila. V poslední třetině si začal vytvářet tlak, jehož výsledkem byl obrat. Ve 48. minutě vyrovnal Melenovský a v téže minutě rozhodl Kumstát, kterému zpoza branky nahrál další reprezentant Skuhravý.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Čutta (Kumstát), 10. Kristek (Němec), 48. Melenovský (Kristek, Mudroch), 48. Kumstát (Skuhravý) - 18. Pabiška (Blatný, Šachl), 19. Zíb (Nedorost, P. Nedvěd), 28. Nedorost (Nedvěd, Pletka). Rozhodčí: Šindler - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 4:6, navíc Jiruš (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3060.
Energie Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Duben, Čutta, Jiří Hanzlík, Mudroch, Němec, Prošek, Řezníček - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik, Kněžický.
Bílí Tygři Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Kajínek, Modrý, Hunkes, Vantuch - V. Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Víšek, Plodek, Klimenta - Bartovič, Blatný, Šachl. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st., Kapoun.

Reklama