Hlavní obsah

Sparta - Č.Budějovice 3:2Budějovice na Spartě nepřekvapily, dál zůstávají u extraligového dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Huml 0 : 1
35. Vykoukal 1 : 1
39. Netík 2 : 1
45. Kratěna 3 : 1
50. Gřegořek 3 : 2

Jan ŠkvorSport.cz

Trápení hokejistů Mountfieldu pokračuje. Jihočeši sice ještě v polovině utkání vedli na ledě pražské Sparty 1:0, nakonec ale po prohře 2:3 odjíždějí s prázdnou. Bokrošův výběr tak i nadále zůstává přišpendlen na samém dně tabulky, na předposlední Mladou Boleslav ztrácí již čtyři body. Nespokojenost s výkony mužstva dali svým skandováním "Bokroš ven" najevo i českobudějovičtí příznivci.

Článek

V sestavě Mountfieldu se oproti středečnímu utkání Ligy mistrů s Ufou objevil Milan Gulaš, i on ale hned v úvodu musel přihlížet obrovské šanci Hrdela, který si ovšem na Turka nepřišel. Budějovice o sobě daly poprvé vědět v sedmé minutě. Po pravém křídle upláchl Bílek, jeho střela švihem ale skončila na Pöpperleho vyrážečce.

V jedenácté minutě se při přesilovce dostali domácí do přečíslení, Netík zakončoval pohotově z první, Turek se ale stihl včas přemístit a pokus kryl. Souboj sparťanské jednasedmdesátky s českobudějovickým gólmanem se opakoval ještě jednou, Turek ale Netíka, v ještě vyloženější pozici, vychytal znovu. Při opoře Mountfieldu navíc stálo i štěstí. Gulašiho dělovku od modré Turek lapačkou jen ztlumil, kotouč ale levou tyč o pár centimetrů minul.

A tak udeřilo na druhé straně. Pohlednou kombinaci na jeden dotek přetavil v úvodní gól zápasu Huml. Na druhé straně diváci opět viděli sólo představení Netíka s Turkem, vítězně z něj znovu vyšel hostující gólman. Na začátku prostřední části hry se proti Kuchejdovi vytáhl i Pöpperle, puk mířící do opuštěné klece ukryl ve své lapačce.

Sparta v závěru druhé části skóre otočila

Navýšit vedení mohl na konci šestadvacáté minuty po ideálním pasu Dudy Jareš, Pöpperleho branku ale minul. Pro hostující obranu znamenal vážnější nebezpečí jen nesmírně agilní Netík, i ve své čtvrté šanci si ale vylámal zuby na Turkovi. Pražané se dočkali až na konci 36. minuty. Vykoukal na modré zachytil nedůrazné vyhození a přesnou ranou srovnal na 1:1.

V poslední minutě druhé třetiny se branky konečně dočkal i Netík, když střelou švihem vymetl pavučiny v levém horním rohu Turkovy branky. Celé situaci ovšem předcházel faul domácích při samostatném nájezdu Českobudějovických, píšťalka sudího Kubeše ovšem zůstala němá. Kouč Bokroš poté dal arbitrovi hlasitě najevo, co si o celé situaci myslí...

Fanoušci skandovali "Bokroš ven"

Šance Jihočechů na bodový zisk výrazně pohasla v 46. minutě. Laxní rozehrávku hostů vystihl Broš, okamžitě puk nasměroval na Kratěnu, který pálil do odkryté klece. V 50. minutě došla hostujícím příznivcům trpělivost s předvedenou hrou i výsledky svých oblíbencům a skandováním "Bokroš ven" si žádali odstoupení trenéra Mountfieldu..

Jiskřičku naděje vykřesal Mountfield v 51. minutě, když Gřegořkovu střelu od modré Pöpperle neudržel a touš zvolna doputoval až za brankovou čáru. O tři minuty později mohl vrátit Pražanům dvoubrankový náskok Kratěna, Turek si ale poradil i s jeho dorážkou a udržel puk doslava na čáře. Na závěrečnou minutu a půl hry ve třetí části zkusili hosté hru bez brankáře, dokonce se chvilku radovali i z vyrovnání, sudí Kubeš ovšem jejich trefu pro porušení pravidel neuznal.

Sparta Praha - Mountfield České Budějovice 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Vykoukal (Ton), 40. Netík (Langhammer, Ton), 46. Kratěna (Broš, D. Výborný) - 18. Huml (Kůrka, M. Hudec), 51. Gřegořek (Toman). Rozhodčí: J. Kubeš - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 6091.
Sparta Praha: Pöpperle - Černošek, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, Jerofejevs, L. Procházka - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Látal, Podlešák, Koreis - Mrňa, Hrdel, Hromas. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Jareš, L. Poživil, Frolo, Vydarený, Mucha, Sičák - M. Hudec, Kůrka, Huml - Bílek, Duda, Veselý - Kuchejda, Gulaš, Kotrla - Mertl, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama