Hlavní obsah

Sparťan Netík se vrátil po zranění a hned zářil

Poslední zápas v letošní sezóně odehrál Tomáš Netík 30. září na ledě Mladé Boleslavi. Od té doby jej do hry nepustily trable s poraněnými kolenními vazy. Svého návratu se dočkal až v pátek a v utkání s Českými Budějovicemi byl nejlepším hráčem na ledě. Do statistik se zapsal jedním gólem, přidat jich ale mohl mnohem víc. „Dal jsem gól, vyhráli jsme. Jsem šťastný,“ usmíval se Netík.

Článek

Na konci druhé třetiny vás Budějovice začaly přehrávat, v té době jste ale paradoxně dokázali skóre otočit. To vás muselo nakopnout, že?

Ano. První třetinu jsme ale nezačali špatně, ale bylo to furt stejné. Vůbec jsme nedávali góly, navíc jsme jeden dostali. V té druhé části se to jakoby zrcadlově otočilo. Lepší byly Budějovice, góly jsme ale dávali my.

Zápas rozhodly přesilové hry, ve kterých jste dvakrát skórovali. Věnovali jste se během reprezentační pauzy hře v početní výhodě?

Určitě. Není to ale nic neobyčejného, tak to dělá každý tým. Přesilovky a oslabení v současném hokeji dělají zápasy. Zaplaťpánbůh se nám to přeneslo i do zápasu a utkání jsme tak obrátili.

Vám osobně letošní sezóna zatím příliš důvodů k radosti nepřinesla. Zlomilo se to tímto zápasem?

Doufám, že jo. Byl jsem z toho zkroušený, moc zraněný jsem předtím nebyl. Věřím, že se to otočí, zvedne se i celé mužstvo a v play-off nám to bude šlapat.

Do statistik jste se zapsal jednou brankou, příležitostí ke skórování jste ovšem měl spoustu. Nemrzí vás, že jste nepřidal i další trefy?

Už jsem zvyklý, že když mám tři čtyři šance, nedám je. Ne, to si dělám srandu. Dal jsem gól, vyhráli jsme. Jsem šťastný.

Opravdu vás to nemrzí?

V minulých zápasech jsem si neproměněné šance přehrával v hlavě a vytýkal si to. To je zbytečné. Dneska jsem chtěl pomoci týmu a dostat se do pohody.

Zdravotně jste tedy zcela v pořádku?

Úplně v pořádku. Je to doléčený. To zranění potřebovalo pět šest týdnů na vyléčení, teď už by neměl být žádný problém.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice