Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 2:1Sparta otočila zápas s Mladou Boleslaví, udolala ji těsně 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Tomas 0 : 1
21. Podlešák 1 : 1
45. Broš 2 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty dokázali ve 23. kole extraligy porazit Mladou Boleslav těsně 2:1. Zopakovali tak vítězství se stejným skóre z ledu Středočechů z konce září, kdy stejně jako dnes první inkasovali, ale zápas poté dvěma góly otočili. Vítězný gól vstřelil útočník Michal Broš ve 46. minutě.

Článek

Hned v úvodu se až před hostujícího gólmana Cháberu dostal Výborný, ale nedokázal za jeho betonem zasunout kotouč do branky. Útoky se poté přelévaly z jedné strany na druhou, oba brankáři však nemuseli řešit žádné svízelné situace, ale pouze se dobře rozehřáli při střelách ze střední vzdálenosti. Jako první udeřili hosté; Čech po snadno vyhraném vhazování vystřelil na Pöpperleho, který puk pouze vyrazil před osamoceného Tomase a ten doklepl do sítě.

Ve 13. minutě mohla Sparta odpovědět, když měla k dispozici na dlouhých 65 vteřin přesilovku pět na tři, ale místo střelby až příliš kombinovala. Místo vyrovnání tak musel ošemetnou situaci řešit Pöpperle odvážným výletem k hrazení, když za přihrávkou pospíchal první navrátilec z trestné lavice Brňák, ale místo zteče domácí svatyně letěl po srážce s gólmanem Sparty vzduchem a chvilku zůstal otřesený ležet na ledě. V samém závěru mohl po úniku vyrovnat Kratěna, překážkou mu však byl Cháberův beton.

Druhé dějství začalo vyloučeními na obou stranách v krátkém sledu a více prostoru na ledě Sparta záhy využila. Koreis se dokázal za hostující brankou vymanit ze sevření, přihrál na modrou čáru Procházkovi, jeho nahození tečoval těsně před Cháberou Podlešák a vyrovnal. V polovině utkání byl v dobré pozici před hostujícím brankovištěm Netík, ale tísněn nemohl zacílit přesněji a Chábera si poradil. Podruhé do kabin tak odcházely oba týmy za vyrovnaného stavu 1:1.

Několik zajímavých okamžiků jinak nepříliš oslnivého hokeje se vtěsnalo do rozmezí pár vteřin ve 45. minutě. Nejprve uháněl hostující Tomas na Pöpperleho, ten ho však se štěstím vychytal. Hned poté ale naservírovali Mladoboleslavští domácím další dvojnásobnou početní výhodu. Tentokrát dokonce na 106 vteřin a Sparta napodruhé v utkání nezaváhala. Broš dlouho vyčkával se střelou, posouval se přitom do palebné pozice mezi kruhy a po 16 vteřinách propálil Cháberu.

Ještě v oslabení se chvilku na to tlačil do šance Kazjonov, na Pöpperleho však vyzrát nedokázal. V 54. oživil duel náznak bitky po závaru v Pöpperleho brankovišti, Sparta si však již tři body nenechala vzít, přestože hosté sáhli 42 sekund před koncem základní hrací doby k power play. Výsledek mohl naopak potvrdit Podlešák, ale prázdnou klec minul.

Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Podlešák (L. Procházka, Koreis), 46. Broš (Kratěna, D. Výborný) - 9. Tomas (M. Čech). Rozhodčí: R. Svoboda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:11. navíc Tomas (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5874.
Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Jerofejevs - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Podlešák, Koreis - Mrňa, Krätzer, Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Schnabel, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, R. Bauer - Padělek, R. Král, Handlovský - Tomas, Benda, M. Čech - P. Barinka, Rod, Boháč - Kazjonov, T. Sýkora, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec