Hlavní obsah

Litvínov Hübla pouze půjčuje, zatím jej zastoupí Salfický

Jirka G. NovákSport.cz

Sotva brankář Jaroslav Hübl vychytal dvakrát po sobě v české extralize čisté konto, už se z nejvyšší soutěže na čas vytratí. Litvínov totiž svého ve skvělé formě chytajícího gólmana pouští na týdenní hostování ve švýcarském Davosu. A to od středy 26. listopadu do 3. prosince. Po dobu jeho nepřítomnosti získal Litvínov z prvoligového Ústí nad Labem Dušana Salfického.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dušan Salfický v dresu Sparty

Článek

"Předevčírem navečer se nám ozvali zástupci Davosu s tím, že by měli zájem angažovat Jardu Hübla," prozradil v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz generální manažer Litvínova Václav Hořejší. Čtvrtému celku švýcarské ligy se totiž zranili oba gólmani a Davos potřeboval najít urychleně náhradu. Přes Hüblova agenta pak padla volba právě na litvínovskou hvězdu.

"Pro Jardu je to možnost se trochu otrkat a poznat, jak to chodí venku, nasbírá nové zkušenosti," vykládal Hořejší, jenž však nechtěl ani slyšet o možnosti, že by Hübl mohl v Davosu už zůstat. "Nepřipadá v úvahu! Máme konsolidovaný kádr, jehož je Jarda pevnou součástí. A rozhodně bychom jej pustit nechtěli," upozorňuje.

Do branky už se stejně chystal Franěk

Uvolnit momentálně nejlepšího hráče, který dvakrát za sebou vymazal všechny střelce soupeře, se však zdá jako přehnaný luxus. Hořejší to vidí jinak. "Samozřejmě, každá mince má dvě strany, ale nevěřím, že by se třeba vrátil v horší formě. A na druhou stranu se počítalo s tím, že po pátečním zápase se Spartou bude zase chytat Petr Franěk. Takhle se to jen o něco posune," připomněl zásadu litvínovských trenérů, podle které oba gólmany pravidelně střídají po pěti zápasech.

V době Hüblovy nepřítomnosti bude v Litvínově plnit roli náhradníka Dušan Salfický, povolaný z prvoligového Ústí nad Labem. "Od začátku sezóny máme s klubem dohodu o možném využití některých hráčů, takže nebyl problém Salfického získat," dodal na závěr Hořejší.

Reklama

Související témata: