Hlavní obsah

Chceme se v tabulce ještě posunout, tvrdí kouč Liberce Pešán

Trenér Bílých Tygrů z Liberce Filip Pešán dovedl ve středeční dohrávce 26. kola své svěřence k vítězství nad Českými Budějovicemi. Vítězství posunulo jeho tým na devátou příčku hokejové extraligy, ale Liberec chce ještě výš. "V mužstvu je kvalita, která ho předurčuje ještě k vyššímu umístění," tvrdí Pešán.

Článek

Liberečtí hokejisté zdolali ve středeční dohrávce extraligy celek Českých Budějovic (3:2). Jaké to bylo utkání?

Pro nás velice složité s velkou důležitostí. Hráči si toho byli vědomi a přílišná snaha jim svazovala ruce. Budějovičtí se předvedli v dobrém světle, jsou silní v práci s kotoučem i v osobních soubojích. Zápas rozhodl už začátek, kdy jsme odskočili na dvoubrankový rozdíl. I když hosté vyrovnali, z náhodného útoku jsme vstřelili rozhodující gól. Závěr zápasu byl trošku vabank, ale odolali jsme tlaku Budějovic a střetnutí dovedli do vítězného konce. Klukům chci poděkovat za to, že věřili v dobrý výsledek a víra se vyplatila.

Vítězný gól znamenal, že se Bílí Tygři posunuli z dvanáctého na devátou příčku tabulky...

Je to trochu paradox, že jedna branka Pletky znamenala nejen tři body, ale i skok v tabulce. Vítězství je jedním z kroků na cestě vzhůru. Ale potřebujeme hrát ještě v lepších vodách. Mám pocit, že v mužstvu je kvalita, která ho předurčuje ještě k vyššímu umístění.

Co říkáte na vyrovnanost extraligy?

Soutěž je opravdu hodně dramatická. Stačí dvě nebo tři výhry a hned se to výrazně projeví v tabulce. Ale i naopak, každé zaváhání je znát. Každopádně se chceme dostat blíž ke středu tabulky.

V pátek hrajete opět doma, tentokrát s Kladnem...

Budeme se snažit dodržet stanovenou taktiku. Herní činnosti ale musí být ještě na lepší úrovni, než proti Českým Budějovicím. Jen tak můžeme znovu pomýšlet na tříbodový zisk, který vzhledem k dohánění manka z první poloviny základní části nutně potřebujeme.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články