Hlavní obsah

Č.Budějovice - Vítkovice 1:0Poživil zajistil Českým Budějovicím těsnou výhru nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Poživil 1 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 28. kole extraligy Vítkovice 1:0, když zápas rozhodl gól obránce Lukáše Poživila ve druhé třetině. Gólman Roman Turek udržel potřetí v sezóně čisté konto. Jihočeši jsou ale i přes nedělní úspěch stále poslední, i když nyní už jen díky horšímu skóre.

Článek

Oba soupeři začali opatrně a dění na ledě dlouho připomínalo spíše šachovou partii než hokej. Při vyloučení Jurečky ve třetí minutě si najížděl na ideální střeleckou parketu mezi kruhy obránce Mucha, v rozhodujícím momentu však promáchl. Gólmani Turek a Štěpánek mnoho práce v úvodní dvacetiminutovce neměli, na vyloženou šanci se diváci těšili marně. Střelecké pokusy Kůrky či Humla do kategorie nebezpečných nepatřily.

Více vzruchu vzbudilo nepotrestané zranění budějovického zadáka Vydareného, ten se však po ošetření vrátil do hry, na rozdíl od vítkovického Treilleho, jenž odkulhal do šatny a na ledě už se neobjevil.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji Moravané. Před Turkem dotíral Strapáč, nepříjemně pálil Svačina a rostoucí tlak vynesl hostím dvojnásobnou přesilovku, když na trestnou lavici usedl faulující Toman a brzy po něm Sičák, jenž nešťastně vyhodil puk za mantinel.

Trenér Hadamczik si vybral oddechový čas, ale jeho svěřenci si taktické pokyny k srdci nevzali a více než minutovou výhodu pěti hráčů proti třem nevyužili. Po návratu provinilců se naopak probudili Jihočeši a slalom Kůrky kolem obránce Suchého a padajícího gólmana Štěpánka už zaváněl gólem. Z protiútoku sice Petrovický nastřelil tyčku, ale potom Mertl šikovně vybojoval kotouč u mantinelu, dal ho do jízdy Poživilovi, jenž místo pasu na najíždějícího Dudu zvolil střelu z levého kruhu, na kterou Štěpánek nestačil reagovat.

V úvodu třetí třetiny vypálil z otočky Hřebejk, ale Štěpánek byl tentokrát připravený. Další vážnější šanci měl až ve 46. minutě hostující Varaďa, jeho střela zápěstím se však neujala. Při vyloučení Suchého o minutu později rozjel slibnou akci Kůrka, ale kotouč z hole Veselého propadl za Štěpánkova záda až poté, co rozhodčí zapískal.

Příležitost měl také Duda, před vítkovickou brankou však nezpracoval Kůrkovu nahrávku. Necelé tři minuty před sirénou chyboval v obranném pásmu Toman a pomohl si faulem, při jeho trestu ujeli Sičák s Kůrkou, ale zápas nerozhodli. Po Hudcově vyhození hráli domácí 38 sekund dokonce ve třech, Vítkovičtí nasadili k power play, ale v infarktovém závěru se už skóre nezměnilo.

Mountfield České Budějovice - Vítkovice Steel 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 32. Poživil (Mertl). Rozhodčí: Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:6. Bez využití: Diváci: 4925.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Poživil, Jareš, Frolo, Mucha - M. Hudec, Huml, Veselý - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Mertl, Hřebejk - Gulaš, Dragon, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Vítkovice: Štěpánek - Krstev, M. Barinka, Kuboš, Suchý, Jurečka, Ovčačík - Burger, Petrovický, Krenželok - Klimek, Štefanka, Varaďa - Korhoň, Hruška, Treille - Strapáč, Roman, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec