Hlavní obsah

Třinec - Liberec 5:2Třinec přehrál Liberec 5:2 a poosmé za sebou bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Balej 1 : 0
11. Peterek 2 : 0
14. Pletka 2 : 1
16. Klimenta 2 : 2
20. Sekeráš 3 : 2
48. Moravec 4 : 2
58. Kanko 5 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 30. kole extraligy Liberec 5:2 a poosmé za sebou si připsali bodový zisk. Výhru jim zajistil Lubomír Sekeráš, který třináct sekund před koncem první části vsítil v přesilovce pět na tři rozdílový gól. Bílí Tygři dlouho vzdorovali, ale nevyužili příležitosti a domácí v závěrečné čtvrthodině zpečetili vítězství brankami Davida Moravce a Petra Kanka.

Článek

Domácí mají dobrou formu a skvěle začali. Brzy vedli 2:0, ale pak se dopustili dvou školáckých chyb v rychlém sledu a hosté vyrovnali. „Liberci jsme pomohli k vyrovnání, první jeho gól má na svědomí Čechmánek, který ztratil puk za brankou. Pak ale chytal výborně a několikrát nás podržel,“ zastal se brankáře svého týmu asistent trenéra Jiří Juřík.

Vedení Třinec získal znovu na konci první třetiny, když dvouminutovou přesilovku pět na tři využil Sekeráš. „Byl to můj první gól po čtyřicátých narozeninách,“ usmíval se. Naopak hodně se mračil liberecký trenér Filip Pešán. „Rozhodlo, že jsme museli hrát dvě minuty ve třech. Více k tomu řeknu až v pondělí večer.“ Držel se pravidla, že bezprostředně po utkání trenéři nesmějí hodnotit výkony rozhodčích.

Ve druhé třetině se zlepšily obrany, výborně si počínali olympijští vítězové z Nagana a trojnásobní mistři světa gólmani Čechmánek a Hnilička. O definitivu tří bodů doma se zasloužil další olympijský šampon Moravec, který překonal Hniličku nadvakrát ve 48. minutě. Liberec v závěru riskoval, dvě a půl minuty před koncem se rozhodl pro hru bez brankáře s šesti hráči v poli. Jeho prázdnou klec trefil Kanko.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:2 (3:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Balej (Polanský), 11. Peterek (D. Květoň, Martynek), 20. Sekeráš (Peterek), 48. D. Moravec (Balej), 58. Kanko (Polanský) - 14. Pletka (Kašpařík), 16. Klimenta (Pabiška). Rozhodčí: Polák - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:6, navíc Podkonický (Liberec) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3276.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Kania - Kanko, Piecha, D. Moravec - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Pánik, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Harant, Zíb, Hunkes, Modrý - Nedorost, P. Nedvěd, Podkonický - Šimánek, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Pabiška, Víšek. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články