Hlavní obsah

Pardubice - Znojmo 3:2Hokejisté Pardubic sehráli další drama se Znojmem a vyhráli 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Procházka 0 : 1
13. Čáslava 1 : 1
47. Somík 2 : 1
50. Starý 3 : 1
51. Kucharczyk 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic odehráli ve 30. extraligovém kole další dramatickou bitvu se Znojmem, na jejímž konci se mohli radovat z tříbodového zisku po výhře 3:2. Všechny góly vstřelil Moeller v přesilovkách. Ve vzájemném měření sil v probíhajícím ročníku poprvé uspěl domácí tým; v předešlých duelech vyhráli Východočeši na ledě Orlů 6:5 v prodloužení a poté doma prohráli 1:2.

Článek

Dnes se hrál na pardubickém ledě se od začátku otevřený a bojovný hokej, jemuž navíc nechybělo napětí. Východočechům přibyl před utkáním na marodku Cetkovský a tak byl narychlo angažován třinecký Hašek. Moelleru navíc chyběli Pucher, Šeda i nedávná ústecká posila Špirko.

Přesto měli pardubičtí hráči v úvodní třetině více ze hry a častěji zaměstnávali Kameše v brance Znojma. Už ve druhé minutě se do šance dostal Tvrdík, znojemský gólman byl ale na místě. I když se častěji hrálo v obranném pásmu Znojma, udeřilo na druhé straně kluziště. V osmé minutě se Znojmu podařil rychlý protiútok a Růžička v pardubické brance neměl nárok.

Gól vyburcoval domácí hráče k většímu náporu a vyplatilo se jim to. Přesně po pěti minutách smazali znojemský náskok. Při přesilovce pět na tři se ve 13. minutě prosadil dělovkou od modré Čáslava. Domácí pak mohli jít v poslední minutě úvodního dějství dokonce do vedení, ale Kolář ani Havíř se neprosadili.

Ve druhé třetině se hosté začali více prosazovat. Přidali na důrazu a domácí hráči začali mít problémy. Ve 33. minutě se dostal do dobré pozice Mojžíš, ale jeho střela mířila mimo stejně jako na druhé straně Divíškova dělovka. Pardubickým chyběl klid a přesnost v kombinaci a do vyložených šancí se dostávali pouze sporadicky. Vzruch přinesla 40. minuta, ve které nejprve neuspěl Svoboda a vzápětí Píšu vychytal Kameš.

Úvodní minuty třetí části naznačily, že žádný ze soupeřů se nechce spokojit s hubeným výsledkem 1:1 a jistotou pouze jednobodového zisku. Hra se zrychlila, oba celky přidaly na bojovnosti. Ve 47. minutě potrestali domácí druhé Hamanovo vyloučení druhým gólem. Trefil se parádní střelou Somík, který v této fázi hry prošel všemi třemi útočnými řadami Moelleru. Proti jeho přesně mířené střele z mezikruží neměl Kameš žádnou šanci.

O tři minuty později už vedli domácí o dvě branky. Postarala se o to Koukalova formace, která si zavzpomínala na úspěšně hrané přesilovky zkraje sezony. Z dvoubrankového náskoku se domácí těšili jen necelou minutu. O snížení se postaral Kucharczyk. V 51. minutě domácí nastřelili tyčku Kamešovy branky, sudí Hradil pro jistotu zkontroloval video.

Předtím ale stačil vyloučit Švrčka za zdržování hry, ale tentokrát z početní výhody neudeřilo. Hosté, hrající v této třetině bez Dopity, se ubránili, i když před Kamešem bylo pořádně dusno. Znojemští se však nevzdávali, svým důrazem nedávali domácím klid a utkání bylo zcela otevřené. V poslední minutě se Orli odhodlali ke hře bez brankáře, ale jejich touha po bodovém ziska vyšla naprázdno.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Čáslava (Píša), 47. Somík (Divíšek, Pivko), 50. Starý (Koukal, Kolář I) - 8. R. Procházka (Demel, Svoboda), 51. Kucharczyk (Bičánek, Meidl). Rozhodčí: Hradil - Chytil, Pavlovič. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Diváci: 8640.
Pardubice: M. Růžička - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, - Klejna, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík - Hašek, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Znojmo: J. Kameš - Tesařík, Bičánek, Švrček, Mojžíš, Štach, J. Mrázek - Kucharczyk, Dopita (41. Meidl), Selingr - Erat, Haman, Plášek - J. Svoboda, R. Procházka, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: