Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 5:4Litvínov smazal tříbrankové manko a porazil Karlovy Vary 5:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pech 0 : 1
8. Kumstát 0 : 2
13. Skladaný 0 : 3
21. Lukeš 1 : 3
23. Hübl 2 : 3
28. Šlégr 3 : 3
28. Bahenský 4 : 3
35. Košťál 4 : 4
45. Lukeš 5 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v zápase plném zvratů Karlovy Vary 5:4 a v 31. kole extraligy tak ukončili sérii tří porážek. Hosté v pátek na severu Čech přitom v podkrušnohorském derby vedli 3:0, ale domácí čtyřmi góly v rozmezí necelých osmi minut druhé části vývoj duelu dokázali otočit. Energie poté ještě dokázala vyrovnat, ale na gól Františka Lukeše ve třetím dějství již odpovědět nedokázala a prohrála i třetí derby této sezóny.

Článek

V brance Západočechů se počtvrté v sezóně objevil Sáblík, který dochytal předcházející zápas Energie na ledě Kladna. A hned v první minutě musel dokazovat svou slušnou aktuální formu po nebezpečných střelách Reichla a Černého. Domácí nedokázali otevřít skóre ani ve čtvrté minutě, kdy se do šance dostal Jánský.

Karlovarští za nedůraz v koncovce krátce na to domácí potrestali, když v šesté minutě otevřel skóre Pech a zakončil tak úspěšně první vážnější akci svého celku. Litvínov mohl vyrovnat v následné přesilové hře, ale místo toho podruhé inkasoval. Kumstát vystihl Reichlovu přihrávku a svůj samostatný nájezd úspěšně zakončil. Ještě hůře to s domácími vypadalo ve 13. minutě, kdy se prosadil Skladaný.

Do druhé části ale nastoupil jiný Litvínov. Trenéři Hübl s Rosolem změnili složení formací, stáhli hru na tři útoky a jejich svěřencům se podařil nevídaný obrat.

Již po 34 vteřinách snížil při hře čtyři na čtyři Lukeš. Severočeši pokračovali v náporu a Hübl překonal Sáblíka podruhé. K další brance pomohlo domácím Čuttovo čtyřminutové vyloučení. Karlovy Vary se sice dlouho bránily, ale poté na modré napřáhl Šlégr a bylo vyrovnáno. Když se o 13 vteřin později trefil pod horní tyčku Bahenský, přenechal Sáblík své místo v brance Mensatorovi.

Kouč Energie Paleček se pokusil neúspěšně zastavit nápor domácích oddechovým časem po druhé inkasované brance, po čtvrtém gólu však hosté začali paradoxně opět hrát dobře. Při Kroupově vyloučení mohl vyrovnat Kumstát, ale podařilo se to až ve 35. minutě Košťálovi, jenž po 18 vteřinách ukončil dvojnásobnou početní výhodu.

Po přestřelce ve druhém dějství se hra trochu uklidnila a oba celky se ve třetí dvacetiminutovce snažily více myslet na obranu. Oba brankáři si připsali několik úspěšných zákroků, ve 45. minutě však hostující Mensator poprvé inkasoval, když jej pohotovou dorážkou překonal Lukeš. Západočeši mohli vyrovnat při dvou přesilových hrách, ale pokořit Fraňka popáté se jim nepodařilo. Ještě pětadvacet vteřin před koncem byl velmi blízko vyrovnání Košťál, ale neuspěl.

Litvínov - Energie Karlovy Vary 5:4 (0:3, 4:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Lukeš (Kubát), 23. V. Hübl (Kubinčák), 28. Šlégr (Švarný), 28. Bahenský (Punčochář), 45. Lukeš (Reichel, Šlégr) - 6. Pech (Jiří Hanzlík), 8. Kumstát, 13. Skladaný (Němec), 35. Košťál (Dobroň, Kumstát). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:6, navíc Čutta (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4917.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Bahenský, Branda, Trávníček - Jánský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Sáblík (28. Mensator) - Dobroň, Řezníček, Mudroch, Čutta, Němec, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, J. Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín