Hlavní obsah

Č.Budějovice - Kladno 4:1České Budějovice pokračují v domácích výhrách, porazily i Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Duda 1 : 0
25. Melichárek 2 : 0
34. Vak 3 : 0
49. Bělohlav 3 : 1
58. Huml 4 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 32. kole extraligy Kladno 4:1 a potvrdili, že v poslední době se jim doma daří. Jihočeši vyhráli sedmé utkání před vlastními fanoušky za sebou, Kladno naopak prohrálo posedmé za sebou venku. Mountfield se tak posunul na dvanácté místo tabulky.

Článek

Oba celky do zápasu nastoupily pouze se třemi pěticemi, ale příliš rychlý hokej to nepřineslo. Většina kombinací končila v bezpečné vzdálenosti od branek a diváci se dlouho nudili. Nedotažená spolupráce Melichárka s Humlem, nebo střela Vydareného od modré čáry, je nemohly uspokojit.

Z mužstva hostí se pokusil o střelbu pouze Bělohlav a z dálky obránce Pavlas. Teprve v závěru prvního dějství se hra rozproudila. Téměř celým kluzištěm projel kladenský Kuchler, ale Kováře zblízka neprostřelil. V protiútoku zahrozil Duda a tentýž hráč v následující situaci našel do volného prostoru najíždějícího Frola, kterému však střela nesedla. V oslabení při trestu Dudy tak ještě před Orctem zlobil agilní Kůrka.

V úvodu druhého dějství ohrožovali budějovickou branku Stieler s Bělohlavem, ale pak přišly velké chvíle aktivního obránce Jareše, který nejprve objel zezadu svatyni hostí a střelou z otočky vylekal kladenského gólmana. Po dalším střídání Jareš přebruslil útočnou modrou, nahodil před brankoviště a křižující Duda ze vzduchu přesměroval kotouč za bezmocného brankáře. Za pouhých 24 sekund se domácí radovali podruhé, když ve skrumáži Melichárek protlačil puk pod ležícím Orctem a jedním z kladenských beků.

Ke střelbě se dostal také Květoň, po něm Kůrka a na protější straně Trončinský. Ve 35. minutě se protáhl středem kluziště Vak a švihem přes obránce zvýšil vedení domácích. Při trestu Kůrky následně Patera geniálně našel na střelecké parketě Diviše, ten však nechal vyniknout Kovářovu lapačku. Brzy nato Novák v ideální pozici před Kovářem smolně promáchl.

Třetí třetinu odstartovala ukázkovým ťukesem dvojice Melichárek - Hudec, ale druhý měl vychýlenou mušku a pálil vedle. Jihočeši pokračovali v exhibici: z levého křídla napřáhl Květoň, po Hřebejkově přihrávce z voleje od modré střílel Gřegořek, ke slovu se dostali i Bílek s Kuchejdou z čestvě nasazené čtvrté řady. Z otočky od mantinelu poslal Orctovi vizitku Hudec, na kanonádu navázal také Melichárek.

Z jednoho z mála protiútoků však překvapivě hosté korigovali. Po spolupráci s Paterou a Tomajkem se zblízka mezi dvěma budějovickými zadáky prosadil důrazný Bělohlav. Při hře čtyři na čtyři poté Kotrla nedotáhl blafák, na opačném konci pro změnu Kalla nepotrestal chybu Frola. Během trestu Gřegořka se kladenští hodně snažili, ale pořádnou šanci si nedokázali vytvořit. Naopak po zbytečném faulu Nováka se v přesilovce radovali znovu domácí a výhru domácích zpečetil Huml.

Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Duda (Jareš), 25. Melichárek (M. Hudec), 34. Vak (Sičák), 58. Huml (Melichárek, M. Hudec) - 49. Bělohlav (Patera, Tomajko). Rozhodčí: Kubeš - Bláha, Kreuzer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 5032.
České Budějovice: Jakub Kovář - Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Vak, Hřebejk, od 42. Gulaš, Kuchejda, Bílek. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, V. Kameš, Trončinský - Diviš (38. Frolík), Patera, Tomajko - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Valský, Kalla, V. Novák. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: