Hlavní obsah

Zlín - Liberec 2:0Sedláček udržel čisté konto a Zlín porazil Liberec 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hamrlík 1 : 0
58. Leška 2 : 0

Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 32. kola extraligy nad Libercem 2:0. V zápase chudém na góly rozhodla častá vylučování a neúspěšná power play Severočechů, ve které rozhodl střelou do prázdné branky Petr Leška. Juniorský brankář Zlína Jakub Sedláček vychytal potřetí v letošní sezoně čisté konto. Berani opět bodovali po dvou porážkách v řadě a nad Libercem vyhráli letos podruhé doma.

Článek

Trenér Zlína Venera poslal do boje tři řady, zatímco Severočeši hráli na čtyři útoky. Úvodní tlak hostů zastavila série čtyř vyloučení v těsném sledu za sebou. Zlín hrál na konci čtvrté minuty úvodní přesilovou hru, když byl vyloučen Zíb. Domácí však hráli nepřesně, nicméně dostali vzápětí šanci na reparát. Na trestnou lavici putoval Holub, ale brankář Fikrt všechny šance zneškodnil. Na libereckého gólmana nevyzráli Hamrlík a Köhler.

Hosté hráli neustále v oslabení a následovala více než minutová přesilovka pět na tři, ve které se přesně trefil střelou od modré čáry Hamrlík. Při hře pět na pět začal Liberec opět kousat a ve vlastním oslabení nebezpečně vystřelil kapitán Modrý. Kotouč se otřel o tyčku Sedláčkovy branky. Oba gólmani měli málo práce a útočníci byli se střelbou na štíru. V oslabení těsně před sirénou nebezpečně vystřelil po ideální přihrávce Lešky najíždějící Köhler, ale gólman Fikrt střelu vyrazil. Berani do první sirény uhájili jednogólový náskok.

Liberec měl možnost srovnat stav na začátku druhé třetiny, když hrál přesilovku při vyloučení Köhlera. Nahození Nedvěda tečoval těsně vedle levé tyčky Pabiška a vzápětí mířil nepřesně Šimánek. Domácí odpověděli střelou Rachůnka z úhlu a následně Záhorovský nepřehodil bekhendem gólmana Fikrta. Liberec hrál nedisciplinovaně a Zlínu se opět naskytla více než minutová přesilovka pět na tři.

Leškova řada uzamkla mužstvo zpod Ještědu v jeho obranném pásmu, ale v koncovce Zlínu nepřálo štěstí. Berani mohli jít do dvoubrankového vedení, velkou šanci měl Köhler, ale nabídnutou příležitost odmítl. Liberec byl nebezpečný, jedovka Kašpaříka vypadla Sedláčkovi z lapačky a otřela se o horní tyč. Hned z protiútoku jel na libereckého gólmana Leška, ale nestihl zakončit. Fotbalový stav mohl změnit Kubiš, ale jeho bekhend skončil mimo branku.

Třetí třetina přinesla urputný boj o každý centimetr ledové plochy. Bílí Tygři domácí rozstříleli v poměru střel 20:5, ale kýžený efekt to nepřineslo. Všechny střely pochytal bezchybný Sedláček. Hosté hráli navíc přesilovku, ale Zlín se obětavým výkonem ubránil. Liberec sáhl dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny k power play, nicméně Leška definitivně rozhodl o zlínské výhře v základní hrací době.

RI Okna Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Hamrlík (Balaštík, Galvas), 58. Leška (Köhler, Galvas). Rozhodčí: Minář - Guth, Křivský. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 4035.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Balán, Mokrejš (49. Andrašovský). Trenéři Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Liberec: Fikrt - Holub, Modrý, J. Moravec, Jiruš, Zíb, Harant - Nedorost, P. Nedvěd, Pabiška - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Dušek, Vantuch. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.

Reklama