Hlavní obsah

Mladoboleslavský hokejista Drábek si v této sezoně již nezahraje

MLADÁ BOLESLAV

Hokejový obránce Václav Drábek z extraligové Mladé Boleslavi musí po zbytek sezóny na hokej zapomenout. Po faulu libereckého Petra Nedvěda v pátečním utkání 31. kola má totiž kromě pohmožděného ramena také vážně poraněnou kyčel, s níž musí dokonce na operaci.

Článek

Vedení Středočechů se dnes dozvědělo výsledek vyšetření. "Z mladoboleslavské nemocnice nám bylo sděleno, že má Drábek prasklé pouzdro kyčelního kloubu. Jde o vážné zranění, které si vyžádá dlouhodobé léčení. Drábek si v této sezóně nezahraje, musí na operaci. V úterý se rozhodne, kdy na ni půjde," uvedl sportovní ředitel klubu Jaromír Šindel pro server hokej.cz.

Nedvěd způsobil Drábkovi zranění v 16. minutě první třetiny a byl za nebezpečné naražení na hrazení potrestán sudím Janem Hribikem kromě dvouminutového trestu také osobním trestem na deset minut. I s ohledem na zranění však s tímto výrokem Mladoboleslavští nesouhlasí. Hned v sobotu proto podali stížnost k vedení Asociace profesionálních klubů a požadují Nedvědovo dodatečné potrestání. Stížnost obdržela také komise rozhodčích, neboť Hribik podle Mladé Boleslavi vyloučil libereckého útočníka v rozporu s pravidly.

"Prohlíželi jsme si situaci na videu, šlo o likvidační zákrok. Nedvěd musel tušit, co může způsobit. Podle našeho názoru v té chvíli přesně věděl, co udělá. Proto jsme podle patřičných regulí vznesli protest. Nyní čekáme na vyjádření disciplinární komise," prohlásil Šindel.

Nelenilo však ani vedení Bílých Tygrů, které oslovilo disciplinární komisi s podnětem k prošetření odvety ze strany Denise Kazionova vůči Nedvědovi, která přišla necelé čtyři minuty před koncem zápasu a mladý ruský útočník za ni inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec