Hlavní obsah

Slavia - Č.Budějovice 3:4České Budějovice porazily Slavii po nájezdech, rozhodl Gulaš

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic si připsali další získané body a o to jsou cennější, že je získaly na ledě mistrovské Slavie Praha. V pražské O2 Areně vyhráli 4:3 po samostatných nájezdech, když vítězný gól vstřelil Milan Gulaš. Ten byl nakonec jediným úspěšným střelcem, neprosadil se ani osvědčený exekutor domácího týmu Jaroslav Bednář.

Článek

Od třetí minuty hráli domácí první přesilovou hru po vyloučení Vydareného, jenže největší šanci si vytvořili budějovičtí hokejisté. Gulaš jel po chybě slávistů v rozehrávce sám na branku, jeho pokus o blafák do bekhendu ale nevyšel. Hosté se nedostali do vedení ani při vlastní početní výhodě v desáté minutě, Horák totiž v dobré pozici minul branku.

O dvě minuty později už ale aktivnější Jihočeši vedli. Vak hezkou žabičkou poslal dopředu Dudu a ten nadvakrát Svobodu překonal. Euforie hostům vydržela pouze minutu. Červenka sice se svým důrazem před gólmanem Kovářem ještě neuspěl, ale k odraženému puku se dostal Vondrka a dopravil jej do odkryté branky.  V osmnácté minutě se famózně předvedl domácí muž s maskou. Svoboda čelil zcela osamocenému Mertlovi, který měl zblízka dost času na střelu, které však ale vystavila stop blesková lapačka.

Z druhé třetiny uteklo jen 38 vteřin, když Slavia skóre zápasu otočila. Při přesilovce míchal za brankou s pukem Bednář, náhle si vybruslil před gólmana, poslal prudkou přihrávku ke druhé tyčce Žižkovi a domácí obránce se nemýlil. V 28. minutě dostaly Budějovice rovněž v početní výhodě puk za soupeřova brankáře, ale hlavní rozhodčí Hradil si raději nechal prohlédnout videozáznam, podle kterého zřejmě gólu předcházelo posunutí branky.

Od 29. minuty hráli domácí přesilovku čtyři na tři, jenže vyloženou šanci si nevypracovali a těsně po jejím uplynutí navíc sami inkasovali. Gřegořek dostal po opuštění trestné lavice dobrou přihrávku do jízdy a svým blafákem našel skulinku mezi Svobodovým betonem a  pravou tyčkou jeho branky. Minutu před druhou přestávkou ale vrátil Slavii do vedení obránce Sloboda, který neohroženě projel kolem dvou hráčů soupeře a zasunul puk mezi Kovářovy betony.

Poslední třetina představovala úporný boj o každý metr ledu, přičemž v závěru si více šancí vypracovali hokejisté v bílých dresech. A zaslouženě se hosté dočkali vyrovnání. Až čtyři minuty před koncem si odražený puk na modré čáře srovnal Poživil a švihem jej poslal za Svobodova záda. V prodloužení už branka nepadla a při samostatných nájezdech se prosadil jen budějovický Gulaš, pravidelný kanonýr Bednář tentokrát selhal.

Slavia Praha - HC Mountfield 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Vondrka (Červenka), 21. Žižka (Bednář, Beránek), 39. Sloboda - 12. Duda (Vak, Sičák), 31. Gřegořek (Frolo, Vak), 56. L. Poživil (M. Hudec), rozhodující nájezd Gulaš. Hl. rozhodčí: Hradil. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Kolařík, Žižka, Sloboda, Drtina - Bednář, Beránek, Doležal - D. Hruška, Červenka, M. Čermák - Micka, P. Jelínek, Vondrka - Ondráček, Sklenář. Trenér: Vladimír Růžička.
Č. Budějovice: Kovář - L. Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš - Gulaš, Huml, M. Hudec - Horák, L. Květoň, Kotrla - Duda, Vak, Hřebejk - Kuchejda, Mertl, Bílek. Trenér: Ernest Bokroš.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice