Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 6:1Litvínov po výhře nad Plzní zvýšil náskok v čele na čtyři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Walter 1 : 0
8. Hübl 2 : 0
18. Punčochář 3 : 0
22. Hübl 4 : 0
24. Černý 5 : 0
48. Fabuš 5 : 1
49. Černý 6 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v dnešním utkání 33. kola extraligy Plzeň vysoko 6:1 a zvýšili svůj náskok v čele tabulky před druhými Vítkovicemi na čtyři body. Severočeši vedli už v 24. minutě 5:0 a dokonce dvě branky vstřelili v oslabení.

Článek

V úvodu ale ještě zahrozili hosté. Od 4. minuty si zahrál Lasselsberger přesilovou hru a kapitán Straka, který se vrátil do hry po operaci kolena, po individuálních akcích rozdal krásné přihrávky Fabušovi a Vlasákovi, ale ani jeden z nich nedokázal brankáře Jaroslava Hübla prostřelit. O dvě minuty později se už skóre měnilo na druhé straně. Ihned po vyhraném vhazování pálil v oslabení od modré čáry Walter a překvapil Málka, který měl zakrytý výhled.

V 7. minutě si při přesilové hře najel na Lukešovu přihrávku Šlégr, ale netrefil branku. O minutu později se domácí radovali podruhé, když už početní výhodu využil Viktor Hübl, který překonal Málka přesnou střelou nad lapačku. V 18. minutě zvýšil Litvínov na 3:0, když Branda vyzval ke skórování Punčocháře. Hosté mohli hned odpovědět, ale při Dvořákově střele se vytáhl. V závěru úvodního dějství si domácí ještě zahráli minutovou přesilovou hru pět na tři, ale žádnou vyloženou příležitost si nevypracovali.

Hosté vstoupili do druhé třetiny s odhodláním změnit nepříznivý stav, ale již ve 22. minutě jejich plán překazil Viktor Hübl, který z brejku přidal svůj druhý gól v dnešním zápase a celkově 15. gól v sezoně. Dotáhl se na Lukeše na pozici nejlepšího střelce Litvínova. Po této brance vystřídal Málka v brance náhradník Francouz. I ten ale brzy inkasoval. Ve 24. minutě opět v oslabení po úniku s Heinischem skóroval Černý.

Ve 26. minutě se zapotil i gólman Hübl, který musel likvidovat dvě nepříjemné střely exlitvínovského útočníka Tomase. Ve 34. minutě se dostali do brejku Branda s Bahenským, ale ani jednomu z nich se Francouze nepodařilo prostřelit.

V závěrečném dějství se hosté přeci jen dočkali branky, kterou vstřelil ve 48. minutě při přesilové hře po pěkné kombinaci Fabuš. Definitivní podobu dal výsledku za minutu po Reichlově přihrávce svým druhým gólem v utkání Černý, který se trefil podesáté v sezoně.

Litvínov - Lasselsberger Plzeň 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Walter (Travníček), 8. V. Hübl (Kroupa), 18. Punčochář (Jenáček, Branda), 22. V. Hübl (Švarný), 24. J. Černý (Heinisch), 49. J. Černý (Reichel) - 48. Fabuš (Vlasák, M. Straka). Rozhodčí: Pešina - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 6285.
Litvínov: J. Hübl - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Plzeň: Málek (22. Francouz) - Dresler, Smrek, Pácal, Benák, S. Hudec, Cartelli, Redlihs - Vlasák, M. Straka, Tomas - Matějovský, Kracík, Fabuš - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Šinágl, Laš, Kubica. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: