Hlavní obsah

Litvínov zlomil dlouhé ostravské prokletí výhrou

OSTRAVA

Dlouholetou neúspěšnou sérii ukončili před nejvyšší návštěvou sezóny v Ostravě hokejisté Litvínova. Na ledě Vítkovic vyhráli naposledy v prosinci 1996, od té doby neuspěli v následujících 26 případech. V pátečním utkání 34. kola extraligy však černou sérii utnuli výhrou 5:2.

Článek

Litvínov využil možnosti utrhnout se pronásledovatelům a vítězstvím na ledě druhých Vítkovic už vede o sedm bodů. Znovu předvedl, že má formu. Nedělal chyby, trestal ty, jichž se dopustil soupeř.

Rozhodující byla kvalita ve hře při nestandardním počtu hráčů. Litvínov využil dvě ze tří přesilových her a jeden gól dokázal vstřelit i v oslabení. Zato Vítkovice v přesilovkách zcela selhaly. V první třetině hrály čtyři minuty v pěti proti čtyřem a ve druhé dvě minuty v pěti proti třem. Bezvadná obrana Litvínova byla postavena na výborném bruslení.

Kamil Konečný, asistent trenéra Vítkovic: „Takticky záměr dostat od počátku Litvínov pod tlak se nezdařil. V přesilových hrách jsme nevystřelili na branku.“

Petr Rosol, asistent trenéra Litvínova: „Po parádní první třetině jsme se ve druhé ubránili dvě minuty ve třech proti pěti a pak přidali čtvrtý gól. Tím bylo jasno.“

Vítkovice Steel - Litvínov 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Kvapil (Burger), 37. Ondřej (Klimek) - 3. Jánský (Skuhrovec, Šinkovič), 15. V. Hübl (Kubinčák), 16. Branda (Jenáček), 35. J. Černý (Reichel, Šlégr), 51. Kubinčák (V. Hübl). Rozhodčí: Hradil - Chytil, Bryška. Vyloučení: 4:9, navíc Kroupa (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8077.
Vítkovice: Štěpánek (16. Pinc) - M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík, Trnka, Ovčačík - Klimek, Petrovický, Ondřej - Ujčík, Šimíček, Svačina - Kvapil, Burger, Štěpánek - Mikula, R. Hruška, Štefanka. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice