Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 5:3Mladá Boleslav prohrála v Pardubicích a popáté v řadě nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Nouza 0 : 1
19. Tvrdík 1 : 1
25. Somík 2 : 1
25. Koukal 3 : 1
32. Nouza 3 : 2
43. Posmyk 3 : 3
53. Divíšek 4 : 3
58. Starý 5 : 3

PARDUBICE

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi prohráli v nedělním utkání 35. kola extraligy na ledě Pardubic 3:5 a popáté za sebou nebodovali. Nováček, který nastoupil poprvé pod vedením nového hlavního kouče Jaromíra Šindela a posílen o Radima Vrbatu z Tampy Bay i jeho bratra Davida ze Zvolenu, ve vyprodané ČEZ Aréně sice z nepříznivého stavu 1:3 vyrovnal, ale v 54. minutě rozhodl v přesilovce Tomáš Divíšek a výsledek pojistil při power play kanonýr Jan Starý.

Článek

Mladá Boleslav se díky dvěma předehraným zápasům představila poprvé od 16. prosince. V pauze sáhla k trenérské změně a po posunu sportovního ředitele Jaromíra Šindela na post hlavního kouče zůstal Jiří Šejba v nové roli asistenta. Radim Vrbata se zařadil na pravé křídlo první formace ke svému sourozenci a Michalu Důrasovi.

Domácí mohli otevřít skóre ve třetí minutě, ale Tvrdík zamířil vedle a za dvě minuty slavila vedení Mladá Boleslav. Král naznačil Lašákovi kličku, zpoza svatyně nahrál do brankoviště, kde ustál souboj s Koukalem a Starým Nouza a od jeho brusle se puk dostal za brankovou čáru.

Moeller se snažil vyrovnat, ale Cháberu nepřekonal ani v 9. minutě Somík. Mladá Boleslav se ubránila i ve dvou oslabeních za sebou, přičemž při druhém ve 14. minutě pomohla Cháberovi po Nakládalově ráně horní tyč. Potom měli možnost domácí při vlastním oslabení, když Starý sebral puk Kočímu, ale při pokusu o zakončení brejku mu utekl puk. Lašáka pak na druhé straně prověřil David Vrbata. Pardubice se ale dočkaly 37 sekund před první pauzou vyrovnání, když Somík našel před hostující brankou zapomenutého Tvrdíka a ten měl čas si kotouč zpracovat a skórovat.

V pauze oblékl Šejba na chvíli pardubický dres s číslem, když byl oceněn jako legenda klubu. Než se přes zastávku v šatně vrátil na lavičku Mladé Boleslavi, měl možnost domácí Cetkovský. Snopek pak ale zakončoval akci se zlomenou hokejkou a hosté hráli přesilovku. Pardubice se ale ubránily a samy získaly vedení v následné početní výhodě. Při Posmykově trestu v 26. minutě překonal Cháberu z levé strany Somík. Za 44 vteřin zvýšil Koukal, když předtím Kolář I zachytil chybnou rozehrávku Schnabla.

Středočeši se ale nevzdávali. V přesilovce čtyř proti třem měl nejdříve příležitost Benda a Radim Vrbata vzápětí trefil horní tyč. V 33. minutě už při plném počtu hráčů na ledě snížil opět po Králově přihrávce Nouza. Při Píšově trestu mohlo být vyrovnáno, ale Důrasova střela skončila na levé tyči Lašákovy branky.

Po třech minutách třetí části šel pykal za vyhození puku Cetkovský a Posmyk střelou od modré čáry už smazal manko. Cetkovský pak mohl sám vrátit Pardubicím vedení, ale ztroskotal na Cháberovi. Stejně tak v 48. minutě při samostatném úniku Tvrdík. Domácí měli převahu a dokázali popáté za sebou na svém kluzišti naplno bodovat, když za jedenáct sekund potrestal Hunkesovo vyloučení Divíšek. Hosté hráli v závěru bez brankáře a Starý 61 sekund před koncem do prázdné branky uzavřel skóre.

Moeller Pardubice - BK Mladá Boleslav 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Tvrdík (Somík), 26. Somík (Čáslava), 26. Koukal (Kolář I), 54. Divíšek (Somík, Pivko), 59. Starý (Koukal, Čáslava) - 5. Nouza (Král, Kočí), 33. Nouza (Král, Handlovský), 44. Posmyk (Král, Brňák). Rozhodčí: Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík - Hašek, Rákos, Klejna. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Mladá Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Brňák - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - T. Sýkora. Trenéři: Šindel a Šejba.

Reklama

Související témata: