Hlavní obsah

Slavia vyhrála potřetí v řadě a v tabulce poskočila na čtvrté místo

PRAHA

Hokejisté Slavie navázali v zápase 37.kola O2 extraligy na zlepšené výkony z poslední doby a třinecké Oceláře porazili 5:3. Na výhře Pražanů se dvěma brankami podíleli Doležal se Sklenářem, hned tři body si připsali Bednář s Červenkou. Růžičkovi svěřenci si tak připsali již třetí výhru za sebou a v tabulce poskočili na čtvrtou příčku.

Článek

Už po sedmdesáti vteřinách hry našel Červenka pasem od levého mantinelu nikým nehlídaného Bednáře, kterému k překonání Čechmánka stačilo nastavit jen hůl. V deváté minutě šla Slavia ze své teprve druhé vážnější šance do dvoubrankového vedení. Ránu Tomáše Svobody třinecký gólman vyrazil jen k Doležalovi, pro kterého už nebyl problém trefit úplně prázdnou branku.

Zkázu Ocelářů mohl dokonat Bednář, ležícího Čechmánka ale přehodit nedokázal. Hosté na sebe poprvé upozornili až v končící třinácté minutě, Lušňák proti Nerudovi, který dostal v brance Slavie znovu přednost před Adamem Svobodou, z hranice brankoviště neuspěl ani nadvakrát. V 17. minutě hrál Třinec celé dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, ukázkově ji ale prohospodařil - do kolonky „nebezpečná“ šla s přivřením oka zařadit jen střela Sekeráše.

Slavia v závěru druhé třetiny dvakrát udeřila

V závěru první části ujeli v oslabení Beránek s Tomicou, první jmenovaný volil místo přihrávky střelu, Čechmánka ale nepřelstil. Po čtyřech minutách hry ve druhé třetině našel Peterek přihrávkou zpoza branky Martynka a Neruda byl na jeho přesný pokus krátký. Slavia ale ještě před druhým odchodem do kabin stačila dvakrát udeřit.

V sedmatřicáté minutě stál při přesilové hře na konci kombinace na jeden dotek Doležal a svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Na rozdíl tří branek upravil o dvě minuty později přesnou střelou těsně nad ledem Sklenář. Vstup do třetí třetiny se Ocelářům povedl. V útočné třetině se zmocnil kotouče Balej a střelou téměř z nulového úhlu zaskočil Nerudu, od jehož nohy se puk odrazil za čáru.

Po Výtiskově zákroku nedohrál Jelínek

Slavia ale dokázala záhy odpovědět. Bednářovu střelu Čechmánek neudržel, k dorážce se v akrobatické pozici dostal Sklenář a stejně jako Doležal zaznamenal svou druhou trefu. V 49. minutě se až před třineckého brankáře probil Červenka, na zakončení ale neměl dostatek času a trefil tak jen Čechmánkovu hruď.

O minutu později utkání předčasně skončilo pro Jelínka, kterého čistě trefil Výtisk. Slávistický útočník opustil ledovou plochu za asistence lékařů a okamžitě zamířil do kabin. V 58. minutě mohl dosáhnout hattricku Sklenář, jeho pokus se ale otřel pouze o břevno. Devět vteřin před koncem dal výsledku konečnou podobu Květoň, který vrátil za Nerudu Peterkovu střelu.

Slavia Praha - Oceláři Třinec 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 2. Bednář (Červenka), 9. Doležal (T. Svoboda, Sloboda), 37. Doležal (Bednář, Červenka), 39. Sklenář (Červenka), 46. Sklenář (Bednář) - 24. Martynek (Peterek), 42. Balej (V. Polák, Polanský), 60. D. Květoň (Peterek). Rozhodčí: Fraňo - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 3435.
Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Špelda, Žižka, Drtina, Sloboda, Kolařík, J. Novák - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, P. Jelínek, Tomica - Kraft, Doležal, T. Svoboda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Výtisk, Sekeráš, Gureň, Rangl, Malec, Kania - Kanko, D. Moravec, Lušňák - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Hampl, Potoček. Trenér: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata: