Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č.Budějovice 4:3Jihočeši ani pod koučem Tlačilem neuspěli, prohráli ve Varech 3:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vak 0 : 1
8. Melenovský 1 : 1
11. Pech 2 : 1
12. Sailer 3 : 1
24. Veselý 3 : 2
31. Sailer 4 : 2
48. Vak 4 : 3

Hokejisté Českých Budějovic prohráli ve 38. kole extraligy v Karlových Varech 3:4. Zatímco domácí si připsali třetí výhru za tři body po sobě, Jihočeši hrající po odvolání Ernesta Bokroše pod vedením dočasně jmenovaného kouče Jana Tlačila prodloužili šňůru neúspěchů na šest.

Článek

Mountfield začal na západě Čech velmi smolně, když se mu již po 12 odehraných vteřinách zranil po souboji u hrazení Hřebejk. Pár vteřin poté však musel na trestnou lavici domácí Skuhravý a Vak otevřel skóre úspěšnou dorážkou gólmanem Mensatorem vyražené Tomanovy střely.

Vyrovnat mohl Skladaný, jeho pěknou individuální akci však zastavil Turek. Domácí se i tak brzy dočkali, když se po hrubé chybě reprezentačního beka Sičáka dostal puk k Melenovskému, jež trefil přesně k levé tyči. Na konci desáté minuty si domácí svou aktivitou vysloužili na 68 vteřin přesilovku pět na tři a naložili s ní vůbec nejlépe, jak mohli.

Nejprve Řezníčkovu ránu od modré, jenž se odrazila od zadního mantinelu, uklidil do poloodkryté branky Pech, v čemž mu nezabránil ani obětavý pád Sičáka, který se snažil zaskočit za Turka, a domácí vedli. Minutu na to našlápl Sailer, prosmýkl se mezi obránci a překonal Turka potřetí.

Devět minut od úvodního gólu utkání bylo rázem vše jinak a hostující lavička si vyžádala oddechový čas. I po něm se vrátil do hostující svatyně Turek a právě on byl zachráncem svého týmu, když se proti němu řítil v 15. minutě Dej, ale bekhendový blafák domácího forvarda skončil na betonu českobudějovické opory.

Hostům pomohla branka Veselého

V úvodu druhé části našel Kuchejda před brankovištěm Bílka, toho vychytal Mensator. Hosté se vrátili zpět do zápasu ve 24. minutě po trefě Veselého, jehož první pokus Mensator kryl, ale dorážku už ne. Jihočeši byli po snížení lepší. Vyrovnat mohl Kůrka, při svém zakončení přečíslení dvou na jednoho však nedokázal propálit Mensatora.

Kuriózní situaci nabídla 30. minuta, kdy zůstal po přerušení hry zastavený čas, hrálo se minimálně minutu do dalšího přerušení, nikdo z aktérů duelu si však stojící časomíry nevšiml a ta se rozběhla až po opětovném zahájení hry bez dodatečného posunu vpřed. Vzápětí hráli domácí přesilovku, ale přestože hodně bídně, Sailer se postaral o čtvrtý gól.

Snížit mohl Gulaš, ale neuspěl stejně jako následně na druhé straně Pech. Před druhou přestávkou předvedli parádní kombinaci hosté, po ose Kotrla - Vak - Veselý však posledně jmenovaný minul branku a následný pokus Melichárka reflexivně zlikvidoval Mensator.

V úvodu třetího dějství mohl definitivně rozhodnout Melenovský, v dobré pozici však neuspěl a stejně si následně i Skuhravý, jehož zakončení k tyči vyrazil hostující gólman. Jihočeši přežili krizové chvilky a vycítili šanci směrem dopředu. Jejich sílící aktivita byla odměněna snížením Vaka ve 48. minutě a zápas znovu nabral na dramatičnosti.

Domácí se zaměřili na bránění těsného náskoku, v závěru museli čelit oslabení po přestupku Dobroně, ale nakonec tři body uhájili. Ve vzájemných zápasech na západě Čech si tak připsali pátou výhru za sebou.

Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Melenovský, 11. Pech (Řezníček, Melenovský), 12. Sailer (Mudroch), 31. Sailer (Mudroch) - 3. Vak (Toman, Kotrla), 24. Veselý (Vydarený, Toman), 48. Vak (L. Poživil, Melichárek). Rozhodčí: Hodek - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 7:6, navíc Kotrla (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 3340.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Sailer, Kristek, Milan Procházka - Dej, Zucker, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
České Budějovice: Turek - Frolo, Gřegořek, Toman, Vydarený, L. Poživil, Sičák, Jareš - Kůrka, Huml, M. Hudec - Kotrla, Vak, Veselý - Kuchejda, Mertl, Gulaš - Melichárek, Hřebejk, Bílek. Trenéři: Tlačil a Gula.

Reklama

Související témata: