Hlavní obsah

Litvínov měnil brankáře už po třech minutách, Kladno to prý nabudilo

KLADNO

Neplánované a hlavně velmi rychlé střídání brankářů museli ve čtvrtek v Kladně provést trenéři hokejistů Litvínova. Petr Franěk musel zápas předčasně opustit už po třech minutách, kdy se nešťastně srazil s domácím útočníkem Radkem Bělohlavem. A do branky tak musel narychlo Jaroslav Hübl, což prý kladenské hráče více namotivovalo.

Článek

"Myslím, že jsme si začali víc věřit a tlačili se víc do útoku," tvrdil hrdina zápasu František Mrázek, autor dvou branek. "Vždycky je lepší, když nastoupí náhradník," dodal neznaje zákonitosti litvínovské kabiny, že se Franěk s Hüblem v brance pravidelně střídají a označovat Hübla za náhradníka je vůči němu krajně nespravedlivé.

V Litvínově není brankářská jednička jasně určena, ovšem už při pohledu na statistiky je jasné, kdo je králem litvínovské klece. Hübl má nejnižší brankový průměr v celé extralize a v procentu úspěšnosti zásahů je před ním jen zlínský Sedláček. Čelit místo Fraňka Hüblovi nebyla tedy pro kladenské žádná výhra.

"Změna brankáře náš výkon nijak neovlivnila. Spíše jsme nehráli dobře v obraně," přiznal litvínovský vůdce defenzívy Jiří Šlégr. Ten zápas nedohrál údajně kvůli zranění v oblasti zad, gólman Franěk má naproti tomu potíže s krční páteří. Jak vážný je stav u obou hráčů, ukáží až další vyšetření.

Kalla měl někoho kopnout

To v Kladně mají jistotu, že v dalším zápase nebudou moci využít služeb Jaroslava Kally. Domácí centr putoval do sprch čtyři minuty před koncem zápasu, když si těsně po brance Horny na 3:0 slovně cosi vyříkával s protihráči. V zápise po utkání bylo uvedeno vyloučení za "kopnutí".

"Nikdo z nás to neviděl, ale údajně měl někoho kopnout," divil se kladenský asistent Petr Kasík. Samotný hráč se k incidentu, po kterém bude automaticky následovat distanc v dalším utkání, odmítl vyjádřit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice