Hlavní obsah

Brošův hlavolam: Jak je možné, že za jedno kolo vyhraje jedenáct týmů?

Vedoucí Pardubice - 71 bodů. Druhá Slavia, třetí Sparta, čtvrtý Litvínov - shodně po 70 bodech. Závěrečná čtvrtina základní čtvrtiny slibuje nejen v boji o přední příčky pořádné drama. Nejvýhodnější pozici má nejspíš holešovický klub, který má zápas s Karlovými Vary k dobru. Skončit první po základní části není k zahození - vítěz si zajistí účast v Lize mistrů. „Samozřejmě bych chtěl skončit co nejlíp, ale co bude příští rok, mě teď nezajímá,“ nechce se nechat rozptylovat útočník Sparty Michal Broš.

Článek

Může vám vydřená výhra nad Litvínovem hodně zvednout sebevědomí do závěru soutěže?

To se děje po jakémkoliv vítězství. Tohle bylo spíš šťastnější, rozhodující gól jsme dali dvě a půl minuty před koncem. Teď nás čeká těžká série čtyř zápasů, kdy hrajeme skoro obden. Máme Liberec, Slavii, Plzeň - jeden těžký zápas vedle druhého o šest bodů. Doufám, že se nahoře na té vlně udržíme co nejdéle.

Vy jste při vašem gólu, kdy jste si pohrál s obráncem i gólmanem Chemiků, prokázal velké sebevědomí...

To ne. Hned za modrou jsem prováhal moment, kdy jsem to mohl dát na Guliho (Michala Gulašiho). Pak už to nešlo. Beci většinou lehají na zem, takže jsem počítal, že to nepůjde nahrát. Proto jsem si chtěl puk podržet. Dá se říct, že jsem byl chytřejší než ten obránce.

Litvínov na vaše branky dokázal třikrát bleskově odpovědět. Co jste si v těch chvílích říkal?

Takhle to hrajeme většinu sezóny. Nedokážeme udržet vedení. Dneska jsem ale věřil ve výhru, protože jsme měli víc šancí. Litvínov ale hraje sebevědomě a chytře, navíc je nebezpečný v rychlých protiútocích. Jsou hodně produktivní - mají jednu šanci, dají jeden gól. Ale prostě jsme to museli urvat.

Nasazení, tempo a úroveň zápasu bylo vysoké. Byla to již taková generálka na play-off?

Byl to zápas s nasazením a atmosférou jako při play-off. Litvínov letos výborně šlape, hrál sebevědomě. Pro diváky to byl dobrý hokej. Nějaký takový se dá v play-off očekávat.

Připomněli jste si před zápasem dvě porážky, které vám Litvínov v posledních vzájemných zápasech uštědřil?

Určitě. Já jsem si na to vzpomněl. V kabině jsem to klukům říkal. Brali jsme to tak, že jim máme co vracet.

Do zápasu nenastoupil váš parťák Ondřej Kratěna. Chyběl vám hodně?

Chyběl nechyběl. Nevím, kolik zápasů jsme v letošní sezóně odehráli v kompletní sestavě. Bereme to jako samozřejmost a nezbývá nám nic jiného, než makat i za ty zraněné a táhnout tu káru dál.

Po zranění břicha jste absolvoval druhý zápas. Cítíte se už v pohodě?

Dneska už jsem trochu cítil nohy, únava na mě dolehla. Zdravotně v pořádku jsem, od druhé poloviny zápasu jsem byl akorát unavený.

Registrujete mimořádnou vyrovnanost extraligy? První čtyři mančafty od sebe dělí jediný bod...

Já už to ani nesleduji. Mně přijde, že my vyhrajeme a dalších jedenáct mužstev vyhraje taky. To je neuvěřitelný. Takhle vyrovnanou tabulku jsem nikdy nezažil. Zajímalo by mě, jak je možné, že všichni každé kolo vyhrávají.

Očekáváte, že bude soutěž vyrovnaná až do konce základní části?

Určitě. Když to takhle vydrželo tři čtvrtiny, tu poslední se to nijak výrazně neroztrhá.

Motivuje vás kvůli účasti v Lize mistrů vyhrát základní část?

Asi to je nějaká motivace pro vedení, ale já osobně na to vůbec nemyslím. Samozřejmě bych chtěl skončit co nejlíp, ale co bude příští rok, mě teď nezajímá.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice