Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 0:3Boleslav vyškolila Plzeň z produktivity a pokračuje na vítězné vlně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Padělek 0 : 1
40. Handlovský 0 : 2
59. Nouza 0 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Mladé Boleslavi dokázali na třetí pokus zdolat Plzeň, radovali se ve 41. kole O2 extraligy po výhře 3:0 na ledě Západočechů a vítěznou šňůru prodloužili na pět zápasů. Domácí si v úterním duelu vytvořili více brankových příležitostí, výborného Jana Cháberu v brance hostí však nepřekonali. Rozhodly tak góly Padělka a Handlovského, do prázdné brány pečetil Nouza.

Článek

Poprvé prověřil Cháberu ve 2. minutě Adamský z levé strany, ale gólman extraligového nováčka jeho pokus vyrazil. Další velkou příležitost měla domácí dvojice Šinágl s Benákem, která ujížděla na jediného beka hostí, druhý jmenovaný však přestřelil bránu. V zápětí nepřekonal z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře ani Tomáš Vlasák.

Osmnáctiletý plzeňský brankář Pavel Francouz si ani pořádně nesáhl na puk a v deváté minutě musel lovit černou gumu ze své sítě. Středočeši zabojovali v rohu kluziště, Richard Král našel před brankovištěm Aleše Padělka a osmadvacetiletý forvard se trefil přesně k levé tyči. Když se neujal ani pokus Tomase z osmnácté minuty, kterého našel u tyčky Vlasák, udrželi si hosté jednobrankové vedení.

Hned po nástupu ze šaten se radovali z gólu domácí, ale předčasně. Puk sice skončil v síti, rozhodčí však signalizoval hru vysokou holí. Chabou produktivitu Plzně demostroval ve 24. minutě Vlasák, když po samostatném úniku nepřekonal Cháberu. Západočeši byli aktivnějším týmem, ale Martin Adamský ve 28. minutě ani nadvakrát střelou příklepem gólmana Mladé Boleslavi nepřekonal.

Chábera čaroval

Plzni se nedařilo ani v početních výhodách, jednu z nich promarnili v polovině utkání. Vyrovnání měl na holi Petr Smrek, ale jeho střela z první na hranici brankoviště se ani nevešla mezi tři tyče. Do nebe volající byla nevyužitá dvojnásobná výhoda poté, co na trestnou lavici usedli hostující Mocek se Schnábelem. Velkou zásluhu na vedení Středočechů měl Chábera, který neuvěřitelně vytěsnil střelu Vlasáka téměř do prázdné klece.

"Honza Chábera rozhodl zápas svým vynikajícím výkonem," vyzdvil formu mladoboleslavského gólmana trenér a manažer Jaromír Šindel. "Klíč k úspěchu byla ubráněná oslabení a branka do šatny," pochvaloval si Šindel. "Měli jsme drtivý tlak, chtělo to skórovat," mrzelo kouče domácích Pavla Hynka. "Nezáleží, jestli tam stál Chábera nebo Hašek, měli jsme stoprocentní tutovky, které jsme měli proměnit," dodal Hynek.

Lekci z produktivity udělil Handlovský

Další výjimečný zákrok předvedl Chábera o minutu později po bezprostřední teči Adamského, když se roztáhl v brankovišti a kotouč za svá záda nepustil. Mladá Boleslav čelila koncem druhé dvacetiminutovky velkému tlaku, ale s notnou dávkou štěstí stále držela vedení. Naopak lekci z produktivity udělil domácím osm sekund před sirénou Handlovský, jenž se v početní výhodě trefil přesně do rohu Francouzovy svatyně.

Další zásah mohli hosté zaznamenat ve 47. minutě, ale střela z Královy hokejky jen prosvištěla skrz brankoviště Francouze. Pro Plzeň byla v úterý svatyně Mladoboleslavských zakletá, Chábera udržel akcie hostů na vítězném kurzu až do konce a hokejisté z města automobilů si připsali pátou výhru za sebou. Definitivní direkt zasadil do prázdné brány v 59. minutě Nouza. Modrobílí tak utrpěli po dvou předchozích prohrách z ledu soupeře další ztrátu bodů.

Lasselsberger Plzeň - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Padělek (Král, Handlovský), 40. Handlovský (Král, Kočí), 59. Nouza (J. Novák). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 5104.
Plzeň: Francouz - Benák, S. Hudec, Dresler, Smrek, Redlihs, Pácal - Tomas, M. Straka, Vlasák - Adamský, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Ludvík - Kubica, Šinágl, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Ml. Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, J. Novák, Kočí, Posmyk, Mocek - D. Vrbata, R. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Kazionov, Benda, Sýkora - Padělek. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice