Hlavní obsah

Sparta je minulostí. Růžička má nové angažmá, kdo jej získal?

Hradec Králové/Praha

Na Spartu zapomeňte. Před útočníkem slavného jména čeká nová hokejová výzva. Vladimír Růžička mladší, který má na kontě 644 ligových startů, během nichž nasbíral 323 kanadských bodů, bude působit v HC Mountfield. Extraligový klub z Hradce Králové vede jeho otec. Informaci zveřejnily internetové stránky klubu. Jednatřicetiletý Růžička uzavřel s Mountfieldem dvouletou smlouvu, k týmu by se měl čtyřnásobný extraligový medailista připojit v průběhu července.

Foto: Sport.cz

Hokejový útočník Vladimír Růžička zamířil po odchodu z týmu pražské Sparty do Hradce Králové.

Článek

Východočeský klub se už nějaký čas poohlížel po produktivním centrovi, kterého byl šlo využít při přesilovkách. A nyní se rozhodl vsadit na slavné hokejové jméno. Do Hradce přichází mladší z úspěšného hokejového rodu Růžičků. Ten nasbíral v uplynulé sezoně 26 kanadských bodů. Potřetí v kariéře si zahraje pod vedením svého otce (dříve Slavia a Chomutov).

„Již delší dobu jsme sháněli kreativního centra, který by nám pomohl zlepšit přesilové hry, byl silný na puku, úspěšný na vhazování a samozřejmě uměl dát gól. To vše Vláďa splňuje. Slibujeme si od něj především zlepšení přesilových her a produktivity," říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Foto: Facebook: Mountfield HK

Vladimír Růžička je trenérem Hradce Králové.

„Byli jsme spolu v kontaktu již minulou sezónu, kdy především z rodinných důvodů, kvůli malým dětem, dal přednost angažmá ve Spartě. Po vzájemné dohodě ohledně ukončení kontraktu se Spartou jsme začali jednat o možné spolupráci. Musím říct, že jednání s Vláďou a jeho agentem byla velmi korektní a poměrně rychlá," těší Aleše Kmoníčka.

Reklama

Související témata: