Hlavní obsah

Čajánek s Leškou se vracejí do Zlína!

Praha

Patří k ikonám zlínského hokejového klubu a každý z nich s ním získal minimálně jeden extraligový titul. Nyní se bývalý hokejisté Petr Čajánek, Petr Leška a Jiří Marušák (všichni 44 let) k Beranům vracejí, když se zapojí do výchovy mládežnických hokejistů.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Čajánek v dresu Zlína.

Článek

Trojnásobný mistr světa a majitel bronzu ze ZOH 2006 v Turíně Čajánek získal se Zlínem mistrovský pohár před šesti lety, když byl zároveň nejproduktivnějším a nejužitečnějším hráčem play off. Někdejší vynikající centr, jenž odehrál i 269 zápasů v NHL za St. Louis, bude ve Zlíně nově působit jako asistent manažera mládeže Tomáše Valáška.

Leška se stal s Berany extraligovým šampionem hned dvakrát, kromě roku 2014 získal historicky první titul pro Zlín v roce 2004. Bývalý centr bude teď mít v klubu na starosti Akademii, když se stal asistentem manažera mládeže.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Leška.

Bývalý obránce Marušák stejně jako Leška s Čajánkem slavil se Zlínem titul v roce 2014, je i šampionem finské nejvyšší soutěže s Tapparou Tampere z roku 2003. Do Zlína se nyní vrací, když se u mládeže soustředí na obchodní činnost a administrativu.

„Agenda sportovního manažera mládeže je velmi obsáhlá a jeden člověk ji nemůže s čistým svědomím kvalitně a efektivně zvládnout. Proto došlo k rozšíření vedoucího týmu a rozdělení kompetencí mezi více osob. Jsem nadšený, že kluci chtějí naplno pracovat pro náš klub," pochvaluje si pro klubové stránky Tomáš Valášek.

Reklama

Související témata: