Hlavní obsah

Slávista Bednář poraněnou slezinu nemá, brzy by měl hrát

Nejproduktivnější hráč hokejové extraligy Jaroslav Bednář nedohrál nedělní reprízu loňského finále mezi Slavií a Karlovými Vary kvůli zranění. Dvaatřicetiletý útočník opustil utkání po první třetině s podezřením na poraněnou slezinu, nakonec však zákrok Michala Dobroně odnesl jen pohmožděným břichem a měl by se brzy vrátit do hry.

Článek

Dobroň fauloval Bednáře v 17. minutě zápasu, který Slavia nakonec vyhrála 7:3. Reprezentační útočník se po zákroku, za který byl karlovarský obránce vyloučen, jen těžce zvedal z ledu. Přestože následně ještě vyslal střelu na gólmana Lukáše Sáblíka, s bolestivou grimasou zamířil ihned na střídačku.

Bezprostředně po utkání měli slávisté o zdravotní stav své hvězdy velké obavy. "V případě Jardy Bednáře jsme dost nervózní, protože hned jakmile přišel z ledu, tak šel do kabiny, začal zvracet a jel do nemocnice na vyšetření. Čekáme, co bude. Tím, jak ho tam někdo bodnul do břicha, tak se trefil velmi nešťastně," uvedl asistent trenéra Slavie Jiří Kalous.

Podezření na vážné zranění se nakonec nepotvrdilo a Bednář by se měl brzy vrátit do hry. "Má naštěstí jen pohmožděné břicho. Měl by být v pořádku," řekl Kalous poté, co se útočník podrobil vyšetření.

Reklama

Související témata: