Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 3:5Třinec uspěl na ledě Mladé Boleslavi a potřetí za sebou vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Důras 1 : 0
17. Polák 1 : 1
22. Důras 2 : 1
29. Tomík 2 : 2
35. Kováčik 2 : 3
39. Handlovský 3 : 3
47. Květoň 3 : 4
54. Polanský 3 : 5

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Třince zvítězili v pátečním 46. kole extraligy na ledě poslední Mladé Boleslavi 5:3 a po třetí výhře za sebou si upevnili pozici v desítce pro play-off. Na osmém místě mají Oceláři před jedenáctým Kladnem osmibodový náskok. Nováček extraligy naopak po čtvrté prohře v řadě zaostává za dvanáctými Českými Budějovicemi i třináctým Znojmem o osm bodů.

Článek

V sestavě domácích se představilo posily z Liberce - obránci Zíb, Moravec a útočník Klimenta, kteří přišli výměnou za Radima Vrbatu. Utkání začalo s mírným zpožděním, poněvadž těsně před úvodním hvizdem se vysypaly tři plexisklové výplně nad mantinely. Prvních deset minut se hrálo ve svižném tempu a oba dva celky si vyzkoušely přesilovku, ale skóre se neměnilo.

Ve 12. minutě se už domácí hráči radovali, kydž Boháč ideálně přihrál na zadní tyč Důrasovi a ten se nemýlil. Mladoboleslavské branka nabudila a tlačili se do útoku. Z vyrovnání se ovšem radovali hosté z Třince. Při signalizovaném vyloučení domácího hráče se ve skrumáži před domácím gólmanem Schwarzem nejlépe orientoval Polák.

Vstup do druhé části se vydařilo opět domácím. Hned v 22. minutě si zopakovali svou kombinaci Boháč s Důrasem a ten si tak připsal druhou branku v utkání. Potom několikrát prověřil třineckého gólmana Čechmánka Zíb. Třinečtí ale zaveleli k obratu. V 29. minutě potrestal vyloučení domácího Sýkory Tomík a obrat dokonal Kováčik, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Schwarzem. Domácí ale zbraně nesložily a před druhou pauzou stačili ještě vyrovnat. Po asistenci kapitána Krále se mezi střelce zapsal Handlovský.

Na začátku závěrečné třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, ale ve vyložené šanci byl pouze Sýkora a tomu kotouč ve finální části nesedl dobře na hůl. To Třinečtí svou výhodu jednoho hráče v poli využili a potvrdili, že je to v poslední době jejich silná zbraň. Zcela při ní rozebrali domácí obranu a David Květoň zvyšoval do prázdné domácí klece.

A to nebylo od hostů ještě vše. V 54. minutě se objevil znenadání před Schwarzem úplně osamocený Polanský a okolo levého betonu mladoboleslavského gólmana dal výsledku konečnou podobu. Těsně před koncem utkání ještě pobavili diváky v boxerské vložce domácí Mocek s třineckým Balejem.

BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Důras (Boháč, Zíb), 22. Důras (Boháč, J. Moravec), 39. Handlovský (Král, Nouza) - 17. Polák (Peterek), 29. Tomík (Sekeráš), 35. Kováčik (Martynek), 47. D. Květoň (Polák, Peterek), 54. Polanský (Balej). Rozhodčí: Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:12. Využití: 0:2. Diváci: 3827.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, Zíb, J. Moravec, Jindra, Schnabel, Mocek, R. Bauer - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Gajovský, Rod, R. Pšurný - Kazionov, T. Sýkora, Benda. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Andersons, Sekeráš, D. Seman, Malec, od 41. navíc Rangl - Kanko, Martynek, Kováčik - Balej, Polanský, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Polák - Lušňák, Hampl, Tomík. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín