Hlavní obsah

Útočník Hubáček se z Nižněkamsku vrací do Vítkovic

OSTRAVA

Hokejistům Vítkovic vypomůže v závěru sezóny útočník Petr Hubáček, který se do ostravského klubu vrací z hostování v ruském Nižněkamsku. Devětadvacetiletý účastník dvou světových šampionátů však ještě nestihne nedělní zápas v Litvínově a ve staronovém dresu se představí až po reprezentační přestávce.

Článek

Hubáček je po slovenském útočníkovi Lubomíru Hurtajovi další posilou na poslední chvíli. Přestupní termín v extralize skončí v sobotu o půlnoci. "Jsme rádi, že se to povedlo dojednat. Petr je ale ještě v Rusku a měl by se vrátit v pondělí. Počítám, že příští týden se zapojí do tréninku a po reprezentační přestávce by měl nastoupit," řekl trenér a generální manažer Alois Hadamczik.

Rychlonohý a kreativní útočník opustil Vítkovice před sezónou, ale v Nižněkamsku nehrál podle svých představ. Během svého účinkování v Kontinentální lize vsítil jen tři góly a přidal čtyři asistence.

"Nebudu zastírat, že jsem rád, že to končí dříve, než mělo. Asi se to nepovedlo tak, jak bych si představoval," řekl Hubáček. "Doufám, že mi změna prospěje a získám novou chuť do hry, protože ta mi v poslední době scházela ze všeho nejvíc," dodal.

Brněnský odchovanec potvrdil, že se do Ostravy dostane nejdříve v průběhu příštího týdne. "Momentálně sháním letenky a je to docela problém," uvedl Hubáček.

Díky internetu má o vývoji české extraligy dokonalý přehled. "Vím, že Vítkovice procházejí složitým obdobím, kdy se jim výsledkově vůbec nedařilo. Chci přispět, abychom se v klidu dostali do play off a tam se dostali co nedále. Při vyrovnanosti soutěže to určitě není nemožné," prohlásil Hubáček.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec