Hlavní obsah

Zvládnuté nájezdy pomohly Vítkovicím k výhře v Litvínově

LITVÍNOV

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 47. kole extraligy na ledě Litvínova 4:3 po samostatných nájezdech, když o jejich úspěchu rozhodly zejména lépe zvládnutá trestná střílení. V normální hrací době proměnil dva nájezdy Jiří Burger, po skončení prodloužení rozhodl o jejich "dvoubodovém" vítězství Viktor Ujčík.

Článek

Oba týmy vlétly do utkání s vidinou zisku tří bodů. Hosté měli v úvodu utkání mírnou převahu, již ve druhé minutě prověřil Hübla překvapivou bekhendovou střelou Svačina, ale domácí brankář skryl puk ve své lapačce. O minutu později se na druhé straně zjevil před prázdnou brankou Heinisch, ale netrefil branku.

V polovině první části tvrdě vypálil z mezikruží Lukeš, ale Štěpánek si s jeho pokusem poradil. Poté svižnou střelou z pravé strany prověřil hostujícího brankáře Jánský, ale ten se štěstím jeho střelu chytil. V 16. minutě byl v obrovské šanci Kvapil, ale ani nadvakrát nedokázal Hübla prostřelit.

Ve 22. minutě měl na hokejce úvodní gól Branda, ale prováhal nejvhodnější okamžik ke střele a poté už jeho střelu Štěpánek chytil, i když byl nešťastně sražen Trávníčkem a zůstal pár minut ležet otřesený na ledě. O minutu později se již domácí dočkali. V přesilové hře se trefil střelou z levého křídla Lukeš, když vymetl pavučiny nad Štěpánkovo vyrážečkou. Ve 31. minutě se ocitl v úniku už po několikáté v zápase Klimek, kterého zahákoval Černý a rozhodčí Jeřábek nařídil trestné střílení, které s přehledem proměňuje Burger.

Domácí se mohli dostat hned v zápětí opět do vedení, ale nedokázali využít ani 106 vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři. Poté jel sám na Štěpánka Jenáček, ale hostující brankář si dobře pohlídal mezeru mezi svými betony. Na konci druhé třetiny se probil do šance Ujčík, ale z těsné blízkosti už nedokázal zasunout puk za záda domácího brankáře.

Na začátku třetí části se hosté dostali do vedení, když se Kvapil uvolnil od pravého mantinelu, poradil si i s Kubátem a nekompromisně zavěsil puk pod horní tyčku. O pár minut mohli hosté navýšit skóre, když se na domácí obránce řítila trojice Strapáč, Hruška, Svačina, ale tak dlouho si přihrávali puk, až s ním skončili v rohu kluziště. Domácí se snažili o vyrovnání, ale všechny jejich pokusy vždy ztroskotaly na výborně chytajícím Štěpánkovi.

Ovšem pouze do 53. minuty, kdy jej Jenáček prostřelil střelou nad lapačku a vyrovnal stav na 2:2. Nerozhodný výsledek však vydržel jen krátce. V 55. minutě dostali hosté opět možnost zahrávat trestné střílení a ještě se na ledě strhla bitka. Šlégr uplatnil své letité zkušenosti poslal Klimka bez problémů k ledu. To však byla pro domácí fanoušky jediná radost. Trestného střílení se opět chopil Burger a opět s přehledem forhendovou kličkou překonal Hübla

Infarktová třetí třetina však ještě nebyla u konce. V 59. minutě se v přesilové hře nejlépe v závaru před Štěpánkovou brankou orientoval Branda a dotlačil puk za jeho záda. V prodloužení se ocitl v úniku Ujčík, ale bekhendovou kličkou na Hübla nevyzrál.

V samostatných nájezdech byli úspěšnější hosté. Nejdříve nájezd proměnil Kvapil střelou do horního rohu, poté kontroval Černý střelou mezi betony. Ve druhé sérii Burger ani Lukeš nedali, a tak se ke slovu dostal Ujčík, který prostřelil Hübla mezi betony. Na jeho úspěšný pokus Jenáček odpovědět nedokázal, proto se z výhry radovali hosté.

Litvínov - Vítkovice Steel 3:4 po sam. náj. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Lukeš (Šlégr), 53. Jenáček (Bahenský), 59. Branda - 32. Burger z trest. střílení, 43. Kvapil (Šimíček), 55. Burger z trest. střílení, rozhodující nájezd Ujčík. Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 6:10, navíc Krstev (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5137.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Walter, Punčochář, Vobořil, Švarný - Kubinčák, J. Černý, Lukeš - Čaloun, Branda, Trávníček - Jánský, Rindoš, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Bednařík. Trenéři J. Hübl st. a Rosol.
Vítkovice: Štěpánek - Trnka, Krstev, M. Barinka, Jurečka, Stehlík, Ovčačík - Ujčík, Šimíček, Kvapil - Ondřej, Burger, Hurtaj - Strapáč, R. Hruška, Svačina - Klimek, Štefanka, Kranželok. Trenéři Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: