Hlavní obsah

Ručinský nadále bojuje se zánětem v kyčli, návrat na led odkládá

PRAHA

Další změna nastala ve vývoji situace ohledně návratu hokejového útočníka Martina Ručinského na led v dresu pražské Sparty. Zatímco v průběhu ledna odcestoval zkušený forvard do USA ve snaze konzultovat a urychlit léčbu nemocné kyčle a vše spělo k brzkému návratu do sestavy, nyní je vše opět jinak. Ručinský s velkou pravděpodobností již nezasáhne do základní části extraligy, z níž zbývá odehrát pět kol.

Foto: HC Sparta Praha

Martin Ručinský

Článek

"Je to pořád stejný jako před týdnem nebo 14 dny. Ta kyčel stále není dobrá a dělám vše pro to, abych se samozřejmě co nejdříve vrátil, ale nedá se nic dělat. Zatím to není natolik dobrý, aby to bylo na zápasy," přiznal zklamaně Ručinský.

Původní odhady o návratu Ručinského na led hovořily o začátku druhé poloviny ledna, přetrvávající bolesti však tento plán zhatily. Během pobytu v zámoří však sedmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana dostal do postiženého místa vyživující injekce a na Spartě byli opět o něco optimističtější. Situace se však začala znovu komplikovat.

S výhledem na Ručinského návrat na led jsou proto Pražané již hodně opatrní. "Už tak je celá ta situace dost nepřehledná a několikrát se měnila. Martin nechodí na led, ale k doktorovi Hospodárovi, od něhož dostává nějaké injekce. Těžko něco předpovídat či odhadovat. Jen čekáme a doufáme," řekl v úterý ČTK asistent trenéra Marian Jelínek.

V dresu Sparty se bývalý dlouholetý hráč NHL objevil naposledy 26. října ve Znojmě. V této sezóně odehrál jen 19 zápasů a připsal si devět bodů za pět branek a čtyři asistence. S ohledem na své zranění si Ručinský nechal po dobu absence pozastavit vyplácení mzdy. Rázně také odmítl spekulace o možném konci hráčské kariéry.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články