Hlavní obsah

Jsme na dně, přiznal třinecký hokejista Daniel Seman

Hokejisté Třince budou třetí sezónu za sebou bojovat o postup do play-off v závěrečném kole extraligy. Rozhodla o tom jejich dnešní domácí porážka s Plzní, po níž se rozdíl mezi Oceláři a jedenáctými Českými Budějovicemi zmenšil na jediný bod. "Jsme na dně. Musíme zmobilizovat všechny síly, jiná cesta není," řekl po utkání novinářům obránce Daniel Seman.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Zklamaní hokejisté Třince

Článek

Třinec podal v důležité bitvě bídný výkon, za nějž nakonec odvoláním zaplatil i kouč Antonín Stavjaňa. Domácí přitom už po 94 sekundách vedli, ale soupeř je ve zbytku utkání jednoznačně přehrál. "Podcenili jsme situaci při gólu na 1:2. Pak jsme se tlačili do útoku, ale rychle nám odcházely síly. Byla to velká křeč," uznal Seman.

Oceláři v závěru základní části upadli do hluboké krize. Tým zažívá herní kolaps a už mu nejdou ani přesilovky, což byla v celé sezoně jedna z nejsilnějších třineckých zbraní. "Já myslím, že v tom je vůbec hlavní problém. Přesilovky nám v posledních zápasech kromě zápasu na Slavii vůbec nejdou. Je třeba do toho dát více klidu," uvedl Seman.

Na herní i psychickou konsolidaci nemají Třinečtí ani dva dny. Hokejisty navíc ve středu čeká seznámení se staronovým koučem Pavlem Markem, který ve funkci hlavního trenéra zastoupí Stavjaňu.

Mužstvo má situaci ve svých rukou

Seman se lehce uklidňuje tím, že zatím má mužstvo situaci ve svých rukou. "Nezbývá než uspět ve Vítkovicích, kterým jde ale taky o hodně. Jiná cesta není, musíme zmobilizovat síly a dát do toho všechno, hlavně zpřesnit přesilovky, které rozhodují. Nikdo nechce hrát o udržení," řekl Seman.

Třinec bude play off v posledním kole zachraňovat třetí sezonu po sobě. Oba předchozí pokusy byly úspěšné, na ledě pražské Sparty vždy mužstvo v hodině dvanácté proklouzlo do desítky.

"Co jsem v Třinci, tak mám pocit, že pokud nám úplně neteče do bot, tak se nejsme schopni úplně zmobilizovat. Přijde mi, že neumíme hrát v klidu. Dotkneme se vrcholu, a pak z nepochopitelných důvodů přestaneme hrát to, co nám přinášelo úspěchy," prohlásil Seman.

Reklama

Související témata: