Hlavní obsah

Je to sezóna, která mi ještě pořádně nedochází, přiznal Bednář

PRAHA

Přestože to hlavní z probíhajícího extraligového ročníku hokejisty teprve čeká, slávista Jaroslav Bednář již nyní dobře ví, že má za sebou životní sezonu. Odehrál o pět šest zápasů méně, než jeho nejbližší pronásledovatelé, přesto má díky velkému náskoku jisté vítězství v kanadské bodování nejvyšší soutěže. V průměru si připsal bod a půl na zápas.

Článek

K vrcholům jeho sezóny patřily čtyři proměněné samostatné nájezdy při utkání Ligy mistrů v Curychu nebo nedávno čtyři góly za první třetinu do sítě Plzně.

Dvaatřicetiletý forvard je známý svou náročností nejen vůči spoluhráčům, ale také k sobě. Přesto se domnívá, že probíhající sezona z jeho pohledu snad ani nemohla být lepší. "Myslím, že opravdu ne. Je to sezona, která mi ještě ani pořádně nedochází. Takhle uvolněnej, aby se mi takhle dařilo, to nebylo ani když jsem hrál ve Finsku, kde to bylo opravdu pohodové období. Určitě to patří k tomu nejlepšímu v mé kariéře," řekl Bednář v rozhovoru pro ČTK a Pražský deník.

Vyhoví si se spoluhráči

Receptem na úspěch byla podle něho především psychická pohoda. "Já kvůli operacím de facto dva roky netrénoval a neměl letní přípravu, takže jsem to doháněl mezi zápasy po večerech v posilovně. Je to ale všechno v hlavě, tak osmdesát procent," prohlásil Bednář. Připomněl však také podíl spoluhráče z útočné formace Romana Červenky. "Sedli jsme si. I s kluky, kteří nás na křídle doplňovali. Ta sezóna byla výjimečná a myslím, že i pro Romana to bylo o dost lepší než loni," dodal Bednář.

Věří, že podobnou sezónu lze zopakovat, ale je v tom opatrný. "Myslím, že to hlavně očekávají všichni ostatní okolo, kteří si na to zvykli. Přes média z toho byl velký humbuk, který byl potom ozvěnou v nároďáku," narážel Bednář na poslední reprezentační akci při neúspěšných Švédských hrách, po nichž si někteří prý špatně vyložili jeho větu o tom, že si může v extralize zapálit cigaretu, kolik má ve srovnání s mezinárodním hokejem na vše času.

"To ale vůbec nebylo míněné proti české extralize. Nechtěl jsem tím urážet českej hokej nebo úroveň ligy. To bylo jen z žertu, že jsme hráli proti Finům a byl to abnormálně rychlej hokej. Bavili jsme se o tom s klukama, kteří taky byli na mistrovství světa, a ti potvrdili, že ani tam se takhle rychle nehraje," vysvětlil Bednář.

Šňůry zápasů, v nichž boduje, nesleduje  

Výjimečným počinem, kterým o sobě dal vědět v posledních dnech, je šňůra zápasů, v nichž nepřetržitě bodoval. Po duelu s Kladnem čítala 23 utkání. Sám se jí však nezaobíral. "Ono to jde samo, já to fakt nesleduju. To spíš kluci si vzpomenou. Pavel Kolařík, když jdeme na led, tak říká: 'Hele, dneska 22, zítra 23'. Tak to mi to dojde, ale jinak to nijak nehoním. Ono je lepší na to nemyslet," uvedl Bednář.

"Loni to bylo tak, že jsem měl gól osm zápasů po sobě, někoho v tom vyrovnal a furt jsem se tím zabýval. Chtěl jsem moc, ale nedopadlo to. Z toho jsem se ponaučil. Prostě neřeším, jestli mám 22 nebo 23 zápasů s kanadským bodem," doplnil Bednář.

Přiznal však, že v jednu chvíli bod za gól či přihrávku hodně chtěl. To když s 20 zápasy za sebou, ve kterých bodoval, vyrovnal původní rekord, který držel jeho současný kouč Vladimír Růžička. "Jo, to přiznám, že jsem hodně chtěl. Ne kvůli trenérovi, ale kvůli tomu rekordu," připustil Bednář. Velkou vědu však z povedené série nedělá. "Nejvíc mě potěšilo, když jsem viděl v televizi, že to ocenili tak velcí hráči, za které mám Pavla Pateru nebo Jirku Dopitu."

Richter bude Bednářovi navlékat žížaly

Po hokejové stránce se Bednářovi daří na všech frontách. Vedle dobře známé vyhrané sázky s bývalým hokejistou Pavlem Richtrem, který bude za špatný tip rybářovi Bednářovi navlékat na háček žížaly, stihl uspět ještě v dalším klání. Richter tvrdil, že Bednář nenasbírá v sezoně 52 bodů. "A jeden kamarád, kterého tu v klubu všichni znají a který chodí na každý hokej, tak před cestou do Plzně vypsal co gól, to pět piv. A já dal čtyři. Takže byl minus dvacet a teď už je to asi 35, tak mi hned psal, že ho chci asi zruinovat nebo co," smál se Bednář.

Cíl na zbytek sezony má jasně daný - uspět s klubem a obhájit mistrovský titul. "Pro mě je titul hlavním cílem. Soustředím se jen na Slavii a play off. Nic jiného mi ani neblesklo hlavou. Co bude potom, to bude. Po té kritice, která proběhla v novinách po nároďáku, tohle vůbec neřeším," zdůraznil Bednář.

Působení v reprezentaci prý probíral i s dalším útočníkem Jaroslavem Hlinkou. "Zamýšleli jsme se nad tím, jestli na to vůbec máme. Zda máme co nabídnout. Ale to musí posoudit jiní. Já si nemyslím, že jsem nějaká rádoby primadona z český ligy, která vyhořela v nároďáku. Kritiku přijmu, ale tohle jsou věci, s kterými nesouhlasím," připomněl Bednář kritické ohlasy, které zazněly, přestože si na LG Hockey Games připsal tři gólové nahrávky.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec