Hlavní obsah

Dvojčata slavného otce znovu pohromadě. Růžička si do Hradce přivedl svého oblíbence

Hned dvě útočné posily ohlásil ve čtvrtek hokejový Hradec Králové. Extraligový Mountfield se rozhodl angažovat třiadvacetiletého Kelly Klímu, který se tak znovu shledá se svým dvojčetem Kevinem. Kromě něj přichází i o devět let starší Jakub Sklenář, jenž pod trenérem Východočechů Vladimírem Růžičkou starším působil dlouhá léta už v minulosti při společných angažmá ve Slavii a Chomutově. Oba podepsali roční smlouvy s opcí.

Foto: Marek Burkert, Právo

Kelly Klíma je novou poislou Hradce Králové.

Článek

Kelly Klíma, syn mistra světa z roku 1985 a vítěze Stanley Cupu z Edmontonem z roku 1990 Petra Klímy, hrál v minulé sezoně hrál za Tucson v AHL a Rapid City v ECHL. V AHL ve 31 zápasech zaznamenal sedm bodů (1+6), v ECHL vstřelil ve čtyř duelech čtyři góly.

„O Kellyho jsme usilovali již delší dobu, ale až po ukončení aktuální sezony v AHL nabrala jednání rychlý spád. Je podobným rychlostním typem jako Kevin, který se v této sezoně jevil velmi dobře," prohlásil královehradecký generální manažer Aleš Kmoníček.

„Navíc si od Kellyho slibujeme zlepšení naší produktivity, jelikož má kvalitní zakončení. Uvidíme, zda se dvojčata objeví v jednom útoku, což je otázka především pro trenéry," doplnil Kmoníček.

Dvojčata Klímové se v jednom týmu nepotkají poprvé, Nastupovali spolu i v juniorské QMJHL v Monctonu a Chicoutimi, potom i v AHL v Tucsonu a v ECHL v Norfolku.

Sklenář strávil posledních pět let v Chomutově. „Po odchodu Adama Kubíka a Matěje Chalupy jsme chtěli doplnit kádr o útočníka, který má s extraligou zkušenosti. Je pracovitý a dobrý do defenzivy, což je v podstatě hlavní důvod, pro který jsme Kubu angažovali. Jelikož i Vláďa Růžička o tohoto hráče hodně stál, naše domluva byla poměrně rychlá," vysvětlil Kmoníček angažování mistra extraligy z roku 2008 se Slavií.

Reklama

Související témata: