Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic sehrají případný pátý duel předkola v Porubě

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic odehrají případné páté utkání předkola play-off proti Liberci v sobotu na zimním stadiónu v Porubě. Jejich domovskou ČEZ Arénu totiž od soboty zaberou tenisté, kteří zde příští týden budou hrát Davisův pohár proti Francii.

Foto: www.arena-vitkovice.cz

ČEZ Aréna v Ostravě

Článek

"Řešili jsme, zda utkání odehrát v Porubě nebo Havířově, nakonec jsme se hlavně z technických důvodů rozhodli pro Porubu," uvedl prezident klubu František Černík na oficiálních internetových stránkách Vítkovic. Série mezi Vítkovicemi a Libercem byla na severu Moravy zahájena v neděli a před dnešním druhým utkáním vedou domácí 1:0 na zápasy.

Stejný problém v podobě obsazené haly by Vítkovičtí řešili i v případě, že postoupí do čtvrtfinále. Úvodní dvě utkání by hráli 4. a 5. března na ledě pražské Slavie nebo Pardubic. Třetí duel, v němž by měli výhodu domácího prostředí, je naplánován na neděli 8. března, kdy bude vrcholit fedcupový zápas.

Ostravský klub počítá, že třetí a čtvrtý duel čtvrtfinálové série by sehrál také v Porubě. Ředitel extraligy Stanislav Šulc však na páteční tiskové konferenci před začátkem play off naznačil, že by teoreticky mohlo dojít i k posunutí zápasů o jeden den. "Tento problém ale budeme řešit, až když bude aktuální. I s druhým týmem, proti kterému by Vítkovice hrály," řekl Šulc.

Reklama

Související témata: