Hlavní obsah

Pardubice mají znovu budit respekt! Nový majitel představil výši rozpočtu i sportovní cíl

Všechno už je zkompletované! Hokejové Pardubice mají od středy nového většinového majitele, když byl finalizován převod akcií na společnost podnikatele Petra Dědka. Ke změnám došlo i v představenstvu a dozorčí radě HC Dynamo Pardubice. Klub oznámil i návrat reprezentačního obránce Jakuba Nakládala, stejně jako výši rozpočtu na příští sezonu. Ten bude činit 150 milionů korun, což je na extraligové poměr nadstandardní číslo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nový většinový majitel hokejového klubu HC Dynamo Pardubice Petr Dědek vystoupil na tiskové konferenci

Článek

„Jsem přesvědčený, že dnešním dnem začíná nová úspěšná kapitola pardubického hokeje a přepisujeme jeho dějiny. Věřím, že datum 17. června tu zůstane navždy, odstartuje starou dobrou éru pardubického hokeje a oprášíme jeho značku tak, jak si zaslouží," prohlásil na tiskové konferenci Dědek.

Jako většinový vlastník klubu nahradil město Pardubice, které jím bylo opakovaně, naposledy od roku 2017. Dědkova společnost HokejPce 2020 s.r.o. zároveň navýšila základní jmění klubu o 12 milionů korun.

„Zodpovědnost za budoucnost hokejového klubu je teď na mně a udělám maximum, abychom s týmem naplnili očekávání všech pardubických fanoušků," uvedl Dědek.

Ten zároveň oznámil, že rozpočet klubu bude ve výši 150 milionů korun! „Z toho je podíl města 35 milionů. To znamená, že na nás je zajistit zbývajících 115 milionů. Zavázali jsme se, že rozpočet bude vyrovnaný. Už nebude možné, aby klub fungoval na dluh," řekl Petr Dědek s tím, že jde o rozpočet celého klubu včetně mládežnických kategorií apod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Primátor Pardubic Martin Charvát (vlevo) symbolicky předává akcionářskou smlouvu novému většinovému majiteli hokejového klubu HC Dynamo Pardubice Petru Dědkovi

Stejně jako rozpočet se pro příští sezonu zvyšují i sportovní ambice Dynama, které se v uplynulém ročníku strachovalo o udržení extraligové příslušnosti. „Nyní máme velmi kvalitní tým a jednoznačně chceme hrát do šestého místa," uzavřel nový většinový majitel hokejových Pardubic.

Vedení HC Dynamo Pardubice
Složení nového představenstva:
Předseda představenstva: Ondřej Heřman
Místopředseda: Ivan Čonka
Člen představenstva: Dušan Salfický
Složení nové dozorčí rady:
Předseda: Petr Dědek st.
Členové: Petr Dědek ml., Aleš Cerman, Petr Sedlatý, Jan Mazuch, Martin Mojžíš, Josef Paleček

Reklama

Související témata: