Hlavní obsah

VIDEO: Naše přesilovky jsou tragédie, rozčiloval se Bednář

KARLOVY VARY

Až 69 vteřin před koncem prvního zápasu dokázali hokejisté Slavie Praha překonat karlovarského fantoma v brance Lukáše Mensatora. Úspěšná teč Jakuba Sklenáře však přišla příliš pozdě na to, aby mohla vylepšit špatný dojem, který obhájce titulu v prvním extraligovém finále zanechal. Vyjma první třetiny si sešívaní žádné vyložené šance nevytvořili a nechali si vnutit hru nadšeného protivníka.

Článek

„Nedařily se nám herní činnosti podle představ. Chyběl nám větší kousíček k tomu, abychom nějaké své akce dotáhli úplně do konce. Náš gól přišel už pozdě,“ litoval po zápase asistent Slavie Jiří Kalous. „Domácí výborně bránili, měli jsme velké problémy s přechodem do útoku,“ přiznal i útočník Jaroslav Bednář.

Největší hvězda Pražanů si navíc postěžovala, že jeho týmu totálně nevycházely přesilové hry. „Naše přesilovky jsou tragédie, hrozně si to komplikujeme,“ rozčiloval se hráč, jehož souboje s Mensatorem měly být ozdobou finále. Jenže díky pečlivé obraně během celého zápasu prověřil brankáře soupeře jen výjimečně. „Přiznám se, že nebylo moc příležitostí na něj něco vyzkoušet,“ uznal Bednář.

Furch: Vůbec jsem o Pechovi nevěděl

První extraligové finále absolvoval gólman hostí Dominik Furch a nezačalo pro něj zrovna šťastně, už v páté minutě jej překonal Lukáš Pech. „Chtěl jsem si to hlavně užít, ale pak hrály Vary přesilovku a puk se odrazil k hráči, který už to dával do prázdné brány. Ani jsem nevěděl, že za mnou stojí. Přede mnou byli jiní hráči, takže jsem si hlavně dával pozor na možnou teč,“ popisoval první inkasovaný gól.

„Příjemné to nebylo, protože jsem do té doby neměl ještě ani zákrok. Ale snažil jsem se to hodit za hlavu,“ pokračoval teprve 18letý gólman. Nakonec inkasoval ještě dvakrát a když se jeho spoluhráči v útoku trápili, muselo to dopadnout pro Slavii mizerně. Navíc se tým ve druhém zápase musí obejít bez obránce Jiřího Vašíčka, který po faulu na Zuckera má druhý trest ve hře a nesmí nastoupit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články