Hlavní obsah

Karlovy Vary vyhrály v Praze po nájezdech a mají ve finále opět navrch

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů smazali sobotní nevydařené utkání na domácím ledě a po vítězství 2:1 nad Slavií v Praze se opět dostali ve finálové sérii extraligy do vedení. Na vedoucí branku Kumstáta sice dvě minuty před koncem základní hrací doby odpověděl Červenka, ale v samostatných nájezdech vstřelil vítěznou branku Sailer. Západočeši vedou finále 2:1 na zápasy, čtvrté utkání se hraje ve středu opět v Praze.

Slávistický útočník David Hruška (vlevo) před brankářem Karlových Varů Lukášem Mensatorem

Článek
Fotogalerie

V brance Slavie nastoupil podle předpokladů opět Neruda a byli to jeho spoluhráči, kdo mohl jako první otevřít skóre. V páté minutě jeli Sklenář s Hruškou dva na jednoho, ale druhý jmenovaný netrefil puk ideálně. Pak při střele Slobody dorážel před brankou Bednář, ale Mensator zůstal neprůstřelný. Domácí jej nepřekonali ani při třech přesilových řadách v řadě, kdy trestnou lavici dvakrát zahříval Řezníček.

Po vyloučení Skuhravého a Slobody se na začátku druhé třetiny hrálo ve čtyřech a Čutta si málem prudkou přihrávku Bednáře srazil do vlastní branky. Mensator se pak musel  vytáhnout proti střele Sklenáře a nepříjemné dorážce Endála.

Na druhé straně se ani nadvakrát neprosadil Kumstát. Ve 34. minutě se fanoušci obou táborů dočkali dalších dvou velkých šancí. Vondrka nejprve trefil tyčku a vzápětí uháněl na domácí branku Procházka stíhaný Žižkou. Ten mu v poslední chvíli padl pod nohy a čistě jeho akci zneškodnil.

O čtyři minuty později už ale šli hosté do vedení. Kumstát si před modrou počkal na dlouhou přihrávku od Řezníčka, po které se marně natahovali dva hráči domácího týmu, a střelou pod beton nedal Nerudovi šanci. V závěru třetiny ještě Bednář obešel dva hráče a naservíroval puk před branku Červenkovi, jeho střelu ale včas zblokovali vracející se hráči Energie.

Slavia mohla vyrovnat v 46. minutě, jenže Mensator dělovku Bednáře z pravé strany vyrazil a Červenka napálil vyražený puk nad odkrytou branku. Na druhé straně vychytal Neruda Melenovského a karlovarští pokračovali ve festivalu promarněných šancí. Tři minuty před koncem byl vyloučen Mudroch a Slavia udeřila. Střelu Hrušky Mensator ještě vyrazil, ale proti dorážce Červenky z bezprostřední blízkosti neměl nárok.

V nájezdech rozhodl Sailer

V úvodu prodloužení byli nebezpečnější domácí, Mensator ovšem dvě dobré Červenkovy šance lapil. V 66. minutě zastavil průnik karlovarského Melenovského jen za cenu faulu Vašíček a rozhodčí neváhali nařídit trestné střílení. K němu se postavil sám postižený, trefil ale jen Nerudovu vyrážečku! V poslední minutě nastavení se až před branku prokličkoval Kumstát, ani on však Nerudu podruhé neprostřelil.

Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V nich uspěli se střelami mezi Nerudovy betony Sailer s Kumstátem, zatímco slávisty Bednáře s Červenkou vychytal Mensator. Vary se tak v sérii hrané na čtyři vítězné duely ujaly vedení 2:1, čtvrtý zápas je na programu ve středu.

Třetí zápas finále play off hokejové extraligy:
Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 58. Červenka (D. Hruška, Bednář) - 38. Kumstát (Řezníček), rozhodující samostatný nájezd Sailer. Proměněné samostatné nájezdy: Sailer, Kumstát. Neproměněné samostatné nájezdy: Bednář, Červenka. Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 14.521. Stav série: 1:2.
Slavia: Neruda - Kadlec, Drtina, Kolařík, Žižka, Sloboda, Vašíček - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Beránek, Doležal - D. Hruška, Endál, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Kristek, Sailer - Dej, Budínský, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
STAV SÉRIE: 1:2

Reklama

Související témata: