Hlavní obsah

Liberec se dohodl s brankářem Leinonenem i na další roky

LIBEREC

Hokejový klub Bílí Tygři Liberec vyřešil roli brankářské jedničky pro příští sezónu. Na smlouvě se totiž dohodl s pětatřicetiletým finským gólmanem Tero Leinonenem, který již v závěru uplynulé sezóny v Liberci působil. Nové smlouvy kromě Leinonena podepsalo i dalších sedm hráčů.

Článek

„Angažováním Tero Leinonena jsme vyřešili post brankářské jedničky. Byli jsme s ním vloni v závěru sezóny spokojeni a jsme rádi, že jsme se dohodli i na další spolupráci," tvrdí v tiskové zprávě klubu generální manažer Liberce Ctibor Jech. Leinonen by mohl v Liberci působit až do roku 2011, součástí roční smlouvy je totiž i opce pro další ročník.

Kromě něj si liberecký klub pojistil i služby dalšího brankáře Jiřího Stejskala, který má nový dvouletý kontrakt. V obraně Tygrů budou i nadále nastupovat Lukáš Derner (dvouletá smlouva), Jan Holub (dva roky + opce) a David Kajínek (dvouletá smlouva). Z útočníků podepsal novou smlouvu Jan Víšek (dva roky + opce).

Opci na příští rok klub uplatnil u dalšího brankáře Michala Nedvídka a obránce Petra Hracha. I nadále pak počítá s dvojicí Tomáš Klimenta, Jiří Moravec, která v závěru uplynulé sezóny hostovala v Mladé Boleslavi.

Po ukončení smlouvy na konci dubna naopak už v Liberci nebudou pokračovat slovenský obránce Boris Žabka a útočník Lukáš Pabiška. Žabka míří do Mladé Boleslavi, s Pabiškou se Bílí Tygři nedohodli na podmínkách nového kontraktu.

Reklama

Související témata: