Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 3:4Vítkovice potřetí doma prohrály a přišly o vedení v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Klimek 1 : 0
9. Kubinčák 1 : 1
14. Hübl 1 : 2
38. Štefanka 2 : 2
41. Jánský 2 : 3
57. Burger 3 : 3
65. Pilař 3 : 4

OSTRAVA

Vítkovice nedokázaly navázat na výhru v Kladně, potřetí za sebou doma prohrály, tentokrát na nájezdy s Litvínovem, a přepustily vedoucí příčku v tabulce hokejistům Třince, kteří vyhráli ve Zlíně. Rozhodující samostatný nájezd proměnil ve čtvrté sérii litvínovský bek Pilař, kterému sjel puk z hokejky, čím dokonale zaskočil brankáře Štěpánka.

Článek

Vítkovice šly do vedení už v 5. minutě, kdy se na brankovišti prosadil dorážející Klimek, jenž našel Burgrem vystřelený puk a poslal ho za Fraňkova záda. Za necelé čtyři minuty bylo srovnáno. Ve dvojnásobné přesilovce Vítkovic ztratila na modré puk dvojice Malík - Sičák a z trestné lavice se vracející Kubinčák střelou mezi betony pokořil Štěpánka.

Domácí byli v první části velmi aktivní, vyslali na Fraňka patnáct střel, ovšem hostům stačilo pět střel k vedení. Rychlý brejk dokonal střelou pod horní tyč Hübl.

V úvodu druhé části hrály Vítkovice dvě rychle po sobě jdoucí přesilovky, ale využít je nedokázaly. Velkou šanci promarnil po Hubáčkově nahrávce Klimek, jehož teč šla těsně nad litvínovskou branku. Od 31. minuty odešli na trestnou lavici krátce po sobě tři domácí obránci a hosté hráli téměř dvě minuty přesilovku pěti proti třem. Domácí gólman ale střelám "Chemiků" odolal. Změnu stavu tak zařídil až krátce před druhou sirénou domácí Štefanka, jenž vybruslil před Fraňka a bekhendem vyrovnal.

Padesát vteřin po zahájení třetí části nahodil od modré puk Pilař a Jánský skákavý puk usměrnil za Štěpánka. Domácí kouč začal míchat sestavou, ovšem výsledkem byl jen tlak, který nic než šance nepřinesl. Dvě vyloučení Jánského a Lukeše v závěru třetiny nastartovala Vítkovické k ještě většímu náporu, ve kterém necelé čtyři minuty před sirénou srovnal kapitán Burger.

Do prodloužení přenesla oba celky šarvátka dvou bývalých spoluhráčů z Třince Štefanky a Kroupy, v něm pak nevyužili obrovské šance nejprve hostující Kubinčák a po něm i domácí Hubáček. O vítězi tak musely rozhodnout nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté. V základní trojici uspěli Vrána a Jenáček, ve čtvrté sérii poté Vrána podruhé Fraňka nepřekonal a Pilař se štěstím rozhodl.

HC Vítkovice Steel - HC Benzina Litvínov 3:4 po sam. náj. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Burger (Klimek, Voráček), 38. Štefanka (Varaďa, Treille), 57. Burger (Kvapil, Jurečka) - 9. Kubinčák (Reichel, Skuhrovec), 14. V. Hübl (Kubinčák, Pilař), 41. Jánský (Pilař), rozhodující nájezd Pilař. Rozhodčí: Turčan, Souček - Lederer, Rozlílek. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5529.
Vítkovice: Štepánek - Sičák, Malík, Stehlík, Kuboš, Trnka, Voráček (45. Jurečka) - Klimek, Burger, Hubáček - Varaďa, Štefanka, Treille - Kvapil, Vrána, Ujčík - Roman, Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamzcik a Konečný.
Litvínov: Franěk - Kroupa, Pilař, Gureň, Švarný, Punčochář, Skuhrovec, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Heinisch, Majdan, Gerhát. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: