Hlavní obsah

Karlovy Vary hlásí zvučné posily. Zpoza oceánu přícházejí Lauko a David Kaše

Hokejisté Karlových Varů hlásí nové a zvučené posily. Zpoza oceánu dodá energii klubu ze západu Čech útočník Jakub Lauko. Hráč organizace Bostonu Bruins posílí tým minimálně pro začátek nadcházející sezony. Stejným směrem se vydal také forvard Philadelphie Flyers David Kaše.

Foto: hokejkv.cz

Posila zpoza oceánu! Energii posílí útočník Jakub Lauko.

Článek

„Po odchodu Tomáše Rachůnka s Dávidem Grígerem jsme hledali rozdílové hráče. Když se naskytla možnost zapojit Jakuba Lauka, tak jsme neváhali. Myslím si, že se nám Jakub do mužstva typově hodí, a to jak rychlostně, tak i věkem. Byl pro nás finančně dostupný, takže jsme se s ním dohodli na spolupráci do doby, než se bude hlásit na kempu v Bostonu," okomentoval na klubových stránkách jeden z hlavních důvodů angažování mladého forvarda hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Spokojený je také s druhou ohlášenou posilou. „Sháněli jsme hráče do prvního útoku a když se nám naskytla možnost získat takto kvalitního hráče, byť jen do začátku sezony, tak jsme se rozhodli Davida angažovat," řekl Pešout.

Dvacetiletý Lauko odehrál v uplynulé sezoně 22 utkání v AHL za Providence Bruins. V nich si připsal 9 bodů za 5 gólů a 4 asistence.

„Začátkem července jsem se sešel s Martinem Pešoutem. Nabídl mi, jestli bych tu nechtěl začít trénovat a pokud by to situace dovolila, tak i začít hrát. Pro mě to byla vlastně jediná možnost trénování a hraní v Česku," objasnil hlavní důvody angažmá na západě Čech Lauko.

Třiadvacetiletý Kaše odehrál v minulém ročníku za Letce v NHL 6 zápasů, v nich vstřelil jeden gól. K tomu přidal 51 utkání v AHL za Lehigh Valley Phantoms, kde si připsal 19 bodů (7+12). „Hraje se tady parádní hokej, minulý rok si myslím, že se to potvrdilo. Hraje se hodně ofenzivně, do rychlosti a tento styl by mi mohl vyhovovat," řekl po podpisu kontraktu Kaše.

Na hostování by Kaše měl na západě Čech zůstat minimálně do první reprezentační přestávky, tedy do doby, než se v zámoří rozeběhnou přípravné kempy na novou sezonu NHL.

Reklama