Hlavní obsah

Vítkovice zdolaly Kladno, hattrick Hübla poslal Slavii do kolen

PRAHA

Hokejisté Vítkovic zvítězili v úterní předehrávce 31. kola O2 extraligy doma nad Kladnem 3:2 a zvýraznili tak vedení na čele tabulky. Hosté sice vedli do poloviny zápasu, ale poté srovnal stav Radim Hruška a stejný hráč vsítil na začátku třetího dějství vítěznou trefu. Budějovice v předehrávce 36. kola přehrály mistrovské Vary 4:0, Slavia doma nestačila na Litvínov 3:5, Sparta prohrála po nájezdech s Pardubicemi 2:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují - ilustrační fotografie.

Článek

Lídr extraligy z Vítkovic zvládl duel s Kladnem a vyhrál těsně 3:2, čímž zvýšil náskok na čele tabulky o tři body před Plzní, ta však bude mít zápas k dobru. Oceláři sice v úterý prohrávali do 33. minutě brankami Brandy a Šinágla, ovšem poté vyrovnal na 2:2 Radim Hruška a stejný hráč vsítil v první minutě třetí části vítěznou branku. Vítkovičtí tak vyhráli pátý zápas za sebou.

Až samostatné nájezdy musely rozhodnout duel mezi Spartou a Pardubicemi, ze dvou bodů se nakonec radovali Východočeši, vítězný nájezdy proměnil Libor Pivko. Zkušený útočník v 59. minutě vsítil také vedoucí gól hostů, ale Pražané zásluhou Ručinského alespoň vybojovali bod gólem 34 sekund před závěrečnou sirénou.

Za třemi body vykročili Jihočeši proti mistrovským Karlovým Varům v 16. minutě po brance Tomáše Vaka, stejný hráč uzavřel v 51. minutě skóre zápasu na 4:0. Budějovice si tak připsaly již pátou výhru v řadě, Západočeši naopak nenavázali na předchozí dvě vítězství.

Litvínovskými hrdiny byli v souboji s domácí Slavií Viktor Hübl a mladík Juraj Majdan. Zatímco první jmenovaný vsítil hattrick, Majdan zaznamenal ve 47. minutě vítězný gól na 4:3, v 56. minutě slovenský forvard uzavřel skóre zápasu. Severočeši tak navázali na domácí výhru nad poslední Kometou Brno. Od čtvrté porážky za sebou nezachránily sešívané ani dva body Červenky s Kůrkou za branku a asistenci.

Hokejová O2 extraliga:
28. kolo:
Sparta - Pardubice 2:3 SN.on-line
Branka: 42. Ton, 60. Ručinský - 17. Somík, 59. a vítězný nájezd Pivko.
29. kolo:
Slavia - Litvínov 3:5on-line
Branky: 35. Červenka, 36. Kůrka, 42. Žižka - 16., 39. a 41. Hübl, 47. a 56. Majdan.
31. kolo:
Vítkovice - Kladno 3:2on-line
Branky: 33. a 41. R. Hruška, 14. Jurečka - 11. Branda, 16. Šinágl.
36. kolo:
Č. Budějovice - K. Vary 4:0on-line
Branky: 16. a 51. Vak, 33. Gulaš, 43. Micka.

On-line přenosy zajišťuje http://www.hokej.cz/ ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama