Hlavní obsah

Výhru Litvínova v Liberci jistil brankář Jaroslav Hübl

LIBEREC

Soustředěná hra podpořená vynikajícím výkonem brankáře Jaroslava Hübla dovedla hokejisty Litvínova k vítězství na ledě Liberce. Hostující gólman chvílemi doslova čaroval a mnoho nescházelo, aby svoje představení korunoval vychytaným čistým kontem.

Článek

„Povedl se nám začátek. Do jedenácté minuty jsme dali dvě branky. Tím jsme se uklidnili. Z domácích zápasů víme, jak je těžké dotahovat manko soupeře. A nechtěli jsme připustit, aby se Liberec vrátil zpátky do hry,“ podotkl Hübl, který ocenil zodpovědnou snahu celého týmu.

„Byli jsme disciplinovaní, nenechávali jsme se zbytečně vylučovat. Věděli jsme, že Liberec má dobré přesilovky. V nich nás zatlačil, ale ubránili jsme se. Hlídali jsme si signály soupeře, a to bylo pro nás důležité,“ líčil gólman vítězů.

Útočník Juraj Majdan dal vedoucí gól Litvínova a ještě si připsal asistenci při Lukešově brance na 3:1 pro hosty. „Základem byl účinný projev v obranném pásmu. Hráli jsme jednoduše, agresivně, nahazovali jsme puky dopředu a bojovali. A z toho padaly i góly,“ zhodnotil duel slovenský forvard.

Spokojen byl s výsledkem asistent litvínovského trenéra Jiří Šlégr: „Především bych chtěl mužstvo pochválit za přístup k zápasu. Soustředili jsme se na defenzivu, která nám vyšla. A vyzdvihnout musím výkon brankáře Jaroslava Hübla.“

Litvínov vítězstvím odčinil předešlou domácí prohru s Vítkovicemi po samostatných nájezdech. Čím trenéři nabudili mužstvo? „S Vítkovicemi jsme bojovali také dobře, ale postupně jsme se víc stáhli do obrany. V Liberci jsme se snažili pořád hrát. Prvořadé bylo odhodlání po třech bodech,“ mínil Šlégr.

Kalous: První třetina byla z naší strany strašná

Liberecký trenér Jiří Kalous byl po zápase zklamaný: „Nenavázali jsme na předchozí domácí střetnutí. Do utkání jsme špatně vstoupili a první třetina se nám vůbec nepovedla. Z naší strany byla doslova strašná. Soupeři jsme dovolili dvougólový náskok. Byli jsme nuceni se tlačit do útoku. A selhali jsme i v koncovce.“ Liberečtí pak v posledních třech minutách ještě dvakrát inkasovali, z toho jednou při vlastní power-play do prázdné branky.

Litvínov zároveň ukončil Bílým Tygrům jejich sérii čtyř domácích vítězství v řadě.  V liberecké sestavě se po třech týdnech znovu objevil uzdravený kapitán Petr Nedvěd. „Nešel jsem na led nic zkoušet. Chtěl jsem hrát naplno, i když jsem nevěděl, jak se bolavé koleno zachová. Bohužel nám zápas moc nevyšel, takže pocity nejsou zrovna optimální,“ svěřil se zkušený útočník. „Litvínov nás vyškolil v efektivitě. Musíme se vrátit k bojovnosti a ke hře, která nás zdobila při té vítězné šňůře,“ zamyslel se Nedvěd, který během zápasu nastupoval s různými spoluhráči. „V průběhu jsme udělali pár změn v sestavě jako reakci na nepříznivý vývoj,“ komentoval to kapitán.

Prohra ho mrzela i z toho důvodu, že Liberec promarnil šanci polepšit si v tabulce. „V případě vítězství bychom se více dotáhli na první čtyřku tabulky. Ani jsme neodskočili sedmé Slavii, což je škoda,“ uzavřel Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice