Hlavní obsah

Hnilička: Slavii jsem za tuhle příležitost strašně vděčný

Hokejová extraliga zažila ve středu jeden velký návrat. V brance Slavie se na půdě Brna objevil zkušený Milan Hnilička, jenž se tak do české nejvyšší soutěže vrátil po roce. Ač sám podal dobrý výkon, na vítězství to nestačilo. Hosté z moravské metropole totiž odjeli po prohře 1:2. "Jsem hrozně rád, že jsem po tak dlouhé době zápas zvládl. To, že jsme v Brně nebodovali, mně ovšem pochopitelně radost dost kalí," přiznal po utkání Hnilička.

Článek

Po roce jste se vrátil ve slávistickém dresu do extraligy. Jaké máte pocity po těsné prohře 1:2 v Brně?

Samozřejmě hodně smíšené. Jsem hrozně rád, že jsem po tak dlouhé době zápas zvládl. Myslím, že jsem podal slušný výkon. To, že jsme v Brně nebodovali, mně ovšem pochopitelně radost dost kalí.

Jak jste viděl inkasované góly?

Mrzí mě oba, protože jsem si pokaždé na puk sáhl. Jenže v obou případech propadl do sítě, což by se mi stávat nemělo. Střela Jirky Dopity byla ovšem hodně důrazná a při druhé brance možná trochu změnil směr puku nešťastnou tečí jeden z našich beků.

Byl jste před utkáním nervózní?

Trochu ano. Při rozcvičení před zápasem jsem se ale už cítil velice dobře. Vím, že moje počáteční zákroky nebyly zrovna nejjistější, ale když jsem Kometě zlikvidoval první velkou šanci, definitivně jsem se uklidnil. Těší mě, že jsem střetnutí dochytal naprosto svěží. Fyzicky se cítím skvěle.

Který zákrok byl pro vás nejtěžší?

Na začátku druhé třetiny jsem vychytal tutovku Varaďovi. Bylo jich ale víc, hlavně při závarech před naší brankou. Několikrát se mi podařilo vyrazit na poslední chvíli puk reflexivně bruslí. Každý povedený zákrok mi zvedal sebevědomí.

Co vám po utkání řekli v kabině spoluhráči?

Chválili mě. Já sice vím, že mi zápas docela vyšel, avšak trápí mě, že nám body unikly.

Je pro vás návrat do nejvyšší soutěže zadostiučiněním?

Dá se to tak říct. Čekal jsem na tuto příležitost velice dlouho a Slavii jsem za ni strašně vděčný. Jen já vím, kolik mě to stálo práce. To, že jsem první zápas ustál, je pro mě obrovským vítězstvím. Budu z něj těžit dál. Je to však zatím jen dobrý start, nic víc.

Bavil jste se s koučem Růžičkou, zda vás klub angažoval do role jasné jedničky?

Vůbec ne. Já jsem ale připraven trénovat na sto procent a tím si říct o nasazení i do dalších duelů.

Vzpomněl jste si, že jste premiérové extraligové utkání odchytal před dvaceti lety za Kladno také v Brně?

Pochopitelně, byť je to už hrozně dávno. Tehdy se ještě hrálo na stadiónu za Lužánkami a za tehdejší Zetor chytal Karel Lang. Já jsem se dostal do branky až v průběhu střetnutí a pamatuji si, že jsme si odvezli bodík za remízu 4:4.

Nyní vám přímo v hledišti haly Rondo fandila i psycholožka Eva Šauerová, která vám s návratem do branky pomáhala. Pochválí vás?

Netuším, co mi řekne. Na tom, že jsem se dokázal po všech těch problémech, které mě před časem provázely, do extraligy vrátit, má ale i ona obrovskou zásluhu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice